Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

70 χρόνια Vespa στην Ελλάδα

Ελλάδα 15:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

70 χρόνια Vespa στην Ελλάδα

NEWSMOTO

70 χρόνια Vespa στην Ελλάδα

NEWSMOTO

Η Piaggio Francesco γιόρτασε το ορόσημο των 70 χρόνων παρουσίασης της θρυλικής Vespa στη χώρα μας.

Advertisement
Advertisement

Έχουμε ακούσει και διαβάσει πολλές ιστορίες για το πως ξεκίνησε η Vespa και πως ο Enrico Piaggio ίδρυσε την εικονική μάρκα, ωστόσο λίγοι γνωρίζουν την ιστορία της έλευσης του θρυλικού scooter στην Ελλάδα. Όλα ξεκίνησαν το 1952 όταν σε μια από τις θαλαμηγούς του Αριστοτέλη Ωνάση συναντήθηκαν τυχαία δύο σημαντικοί άνθρωποι.

Στην κοσμοπολίτικη συνάντηση στο πολυτελές γιοτ καλεσμένος ήταν ο Enrico Piaggio ο οποίος τυχαία συναντήθηκε με τον William Rees. Ο Rees εκείνη την εποχή ήταν ιδιοκτήτης του ιπποδρόμου της Αθήνας και ως ενεργός επιχειρηματίας έψαχνε παντού ευκαιρίες να επεκτείνει τις δουλειές του. Οι δύο άνδρες δεν άργησαν να μιλήσουν την ίδια γλώσσα και κάπως έτσι ήρθε η συμφωνία που έμελλε να αλλάξει την μετακίνηση και στη χώρα μας.

Advertisement
Advertisement

Το 1952 για πρώτη φορά ξεκίνησαν να κυκλοφορούν τα scooter της Vespa στην Αθήνα και μόλις έναν χρόνο αργότερα, το 1953, εγκαινιάστηκε το πρώτο κατάστημα στην Πανεπιστημίου. Μόλις ο δεύτερο υπάλληλος που προσέλαβε ο Rees στο κατάστημα ήταν ο Σταύρος Μαντζουράνης ο οποίος από την πρώτη στιγμή αγάπησε την ιταλική μάρκα και δεν άργησε να γίνει το «πρόσωπο« της Vespa στην Ελλάδα.

Το 1958, με την ευκαιρία της αλλαγής αντιπροσώπευσης της Vespa στην Ελλάδα, ο Σταύρος Μαντζουράνης άνοιξε το πρώτο του κατάστημα στην Συγγρού και έγινε ο αντιπρόσωπος της Piaggio στην Ελλάδα. Μόλις γεννήθηκε ο γιος του λίγο αργότερα ονόμασε το κατάστημα «Piaggio Francesco» το οποίο μέχρι και σήμερα είναι το σημείο αναφοράς όσο αναφορά τη Vespa.

Advertisement

Η Piaggio Francesco θέλησε αυτόν τον Νοέμβριο να γιορτάσει τα 70 χρόνια ζωής της εταιρείας και τα 70 χρόνια παρουσίας της Vespa στην Ελλάδα. Οι επισκέπτες στην όμορφη εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τη νέα Vespa GTS και να απολαύσουν την οικογενειακή ατμόσφαιρα της κληρονομιάς που άφησε ο Σταύρος Μαντζουράνης.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Tο νέο Piaggio MP3 αναβαθμίστηκε συνολικά (+video)
Η Piaggio και η Feng Chen Wang στη διεθνή σκηνή μόδας
Σε τέσσερις εκδόσεις η ανανεωμένη -και αγέραστη- Vespa GTS (+video)