Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Αυτή η Ducati Multistrada έχει 3 αστέρια Michelin

Ελλάδα 9:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή η Ducati Multistrada έχει 3 αστέρια Michelin

NEWSMOTO

Αυτή η Ducati Multistrada έχει 3 αστέρια Michelin

NEWSMOTO

Η Ducati σε συνεργασία με κορυφαίο σεφ παρουσίασε την μοναδική Multistrada V4 Pikes Peak Desert.

Advertisement
Advertisement

Από το 2022 η Ducati έχει δημιουργήσει το ξεχωριστό τμήμα customization για τους πελάτες της που έχει ονομάσει Ducati Unica. Σε αυτό το πρόγραμμα ο πελάτης μπορεί να επισκεφτεί τα γραφεία της εταιρείας και μαζί με τους σχεδιαστικές του Ducati Centro Stile να δημιουργήσει το δικό του μοναδικό μοντέλο, όπως εκείνος το ονειρεύεται.

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα μοντέλα που προέκυψαν από το πρόγραμμα Unica έχει ισχυρή σχέση με το fine dining. Ο διάσημος σεφ και ιδιοκτήτης της Osteria Francescana, Μάσιμο Μποτούρα, γνωρίζαμε ότι είναι φανατικός φίλος των δύο τροχών και συγκεκριμένα της Ducati. Αυτή η σχέση όμως αποδείχτηκε κάτι περισσότερο από ισχυρή καθώς αποφάσισε να συνεργαστεί με το Ducati Unica πάνω στη δική του Multistrada V4 Pikes Peak.

Η μοτοσικλέτα ονομάστηκε Ducati Multistrada V4 Pikes Peak Desert και με την πρώτη ματιά κεντρίζει το ενδιαφέρον του παρατηρητή με τον ισχυρό χαρακτήρα της. Το βασικό στοιχείο είναι ο σχεδιασμός ο οποίος είναι στο χρώμα της άμμου με έντονα στοιχεία του «sand effect» σε πολλά σημεία της.

Advertisement
Advertisement

Η αίσθηση της κίνησης της άμμου πάνω στη μοτοσικλέτα εμφανίζεται στα φτερά, στη μάσκα, στις προστατευτικές χούφτες και στις ζάντες δίνοντας έναν εκλεπτυσμένο και παράλληλα δυναμικό χαρακτήρα. Η σέλα είναι από δέρμα αλκαντάρα ακολουθώντας τον χρωματισμό της υπόλοιπης μοτοσικλέτας, ενώ η Akrapovic έχει αναλάβει το σχεδιασμό μιας ειδικής εξάτμισης αποκλειστικά για αυτό το μοντέλο.

Για να δώσει το δικό του χαρακτήρα στη μοτοσικλέτα ο Μάσιμο Μποτουρι έχει υπογράψει τη μοτοσικλέτα στη σέλα και έχει τοποθετήσει επίσης τα τρία αστέρια Michelin που έχει κατακτήσει το εστιατόριο του, μαζί με το περίφημο Green Star για το πιο βιώσιμο εστιατόριο στον κόσμο. Θυμίζουμε ότι ο διάσημος σεφ και η Osteria Francescana στη Μόντενα έχουν κατακτήσει δύο φορές την κορυφή στη λίστα με τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια στον Κόσμο.