Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Αυτή είναι η πρώτη μοτοσικλέτα διπλού καυσίμου

Ελλάδα 17:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτή είναι η πρώτη μοτοσικλέτα διπλού καυσίμου

NEWSMOTO

Αυτή είναι η πρώτη μοτοσικλέτα διπλού καυσίμου

NEWSMOTO

Η Bajaj είναι έτοιμη να παρουσιάσει την πρώτη μοτοσικλέτα με καύσιμο το φυσικό αέριο.

Advertisement
Advertisement

Το τελευταίο εξάμηνο στην Ινδία ένα από τα κεντρικά θέματα είναι η πρώτη μοτοσικλέτα διπλού καυσίμου. Πρόκειται για μια μοτοσικλέτα που ετοιμάζει η Bajaj και αναμένεται να χρησιμοποιεί παραδοσιακή βενζίνη και φυσικό αέριο CNG. Μάλιστα το ιδιαίτερο αυτό μοντέλο βρίσκεται στην τελική φάση της εξέλιξής του και η εταιρεία αποκάλυψε ότι στις 17 Ιουλίου θα γίνει η επίσημη παρουσίασή του.

Μέχρι στιγμής τα στοιχεία που υπάρχουν διαθέσιμα για τη μοτοσικλέτα είναι ελάχιστα και μόνο μέσα από κατασκοπευτικές εικόνες μπορούμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα. Σχεδιαστικά, η επαναστατική αυτή μοτοσικλέτα της Bajaj μοιάζει να έχει τη βάση της στη σειρά Dominar. Ο κινητήρας θα είναι μονοκύλινδρος 250 κ.εκ. (ή 125 κ.εκ.) με τον κύλινδρο να είναι τοποθετημένος οριζόντια προκειμένου να κάνει χώρο για τα δύο ρεζερβουάρ που διαθέτει. Το κιβώτιο ταχυτήτων θα είναι 5τάχυτο.

Το ρεζερβουάρ βενζίνης παραμένει στο παραδοσιακό σημείο. Αντίθετα, η μπουκάλα φυσικού αερίου CNG είναι τοποθετημένη κατά μήκος της μοτοσικλέτας ξεκινώντας από το λαιμό του τιμονιού και φτάνοντας μέχρι το υποπλαίσιο. Από εκεί και πέρα, εκείνο που έχει διαρρεύσει είναι ότι η μετάβαση από το ένα καύσιμο στο άλλο θα γίνεται αυτόματα ή χειροκίνητα αν το θελήσει ο αναβάτης, όπως ακριβώς έχουμε γνωρίσει τη διαδικασία από τα αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον να δούμε την τελική μορφή και τις προδιαγραφές αυτής της μοτοσικλέτας καθώς είναι η πρώτη του είδους της. Θυμίζουμε ότι η Kawasaki το 2023 είχε παρουσιάσει μια υβριδική μοτοσικλέτα με θερμικό κινητήρα και ηλεκτροκινητήρα, αλλά η Bajaj κάνει πιο πικάντικα τα πράγματα με το νέο μοντέλο διπλού καυσίμου.