Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Αυτό το ποδήλατο ίσως σώσει την LiveWire

Ελλάδα 13:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό το ποδήλατο ίσως σώσει την LiveWire

NEWSMOTO

Αυτό το ποδήλατο ίσως σώσει την LiveWire

NEWSMOTO

Η Αμερικανική εταιρεία ηλεκτρικών μοτοσικλετών της Harley-Davidson ετοιμάζει ένα e-bike με ρετρό αισθητική από το παρελθόν.

Advertisement
Advertisement

Παρά τις μεγάλες προσπάθειες από την Harley-Davidson και την δυναμική προώθηση των προϊόντων της LiveWire, το «ηλεκτρικό» παρακλάδι της θρυλικής μάρκας από το Μιλγουόκι δεν τα πηγαίνει ιδιαίτερα καλά. Λίγο το γεγονός ότι τα προϊόντα της όπως το Del Mar S2 είναι ακριβά, λίγο το ότι ακόμα η ηλεκτροκίνηση δεν έχει γίνει αποδεκτή από το κοινό της μοτοσικλέτας, έχουν συμβάλει στη μέτρια πορεία της εταιρείας.

Η LiveWire προσπαθεί ωστόσο να βρει τρόπους να πείσει το κοινό, στρέφοντας αυτήν τη φορά την προσοχή της στα ηλεκτρικά ποδήλατα. Για να το κάνει αυτό επιστράτευσε ένα παλιό σχέδιο ηλεκτρικού δικύκλου το οποίο είχε παρουσιαστεί το 2018 από την Harley-Davidson και ήταν εμπνευσμένο από το πρώτο δίκυκλο που κατασκεύασε η εταιρεία, το One.

Η LiveWire στα σχέδια που κατάθεσε για το νέο αυτό μοντέλο, ακολουθεί πιστά το πρωτότυπο εκείνο ηλεκτρικό δίκυκλο. Σχεδιαστικά μοιάζει πολύ με ένα ηλεκτρικό ποδήλατο, αλλά έχει πολλά στοιχεία μοτοσικλέτας. Έχει την ρετρό εμφάνιση ενός παλιού flat trakker της δεκαετίας του 1960 με το πλαίσιο και το ψαλίδι να είναι ξεκάθαρα από τον κόσμο της μοτοσικλέτας.

Advertisement
Advertisement

Οι αναρτήσεις αποτελούνται από ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός και μονό αμορτισέρ πίσω που εδράζεται στο ψαλίδι, ενώ στα φρένα η LiveWire θα χρησιμοποιήσει το πρωτοποριακό σύστημα Virtual Brakes που μιμείται το γνωστό από τα αυτοκίνητα One Pedal System.

Επιδόσεις και το μέγεθος της μπαταρίας δεν έχουν γίνει γνωστά, αλλά εικάζουμε ότι το νέο αυτό μοντέλο θα κυμανθεί στα επίπεδα του μοτοποδηλάτου, δηλαδή από 4 έως 6 ίππους με την μπαταρία να δίνει αυτονομία κοντά στα 100 χιλιόμετρα. Εκείνο όμως που θέλει να πετύχει η αμερικανική εταιρεία είναι μια προσιτή τιμή για να μπορέσει επιτέλους να βρει ένα μοντέλο το οποίο να μπορεί να πωληθεί σε ευρύ κοινό.