Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Ακόμα πιο ισχυρό το επόμενο scooter της Zontes (+video)

Ελλάδα 0:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ακόμα πιο ισχυρό το επόμενο scooter της Zontes (+video)

NEWSMOTO

Ακόμα πιο ισχυρό το επόμενο scooter της Zontes (+video)

NEWSMOTO

H Zontes δεν αφήνει το… γκάζι και ετοιμάζεται για ακόμα πιο ισχυρές επιδόσεις στο επόμενο scooter της.

Advertisement
Advertisement

Η ξέφρενη πορεία της Zontes συνεχίζεται ακάθεκτη καθώς η κινεζική εταιρεία ετοιμάζει πράγματα και θαύματα τα επόμενα χρόνια. Εκτός από τις μεγαλύτερες τρικύλινδρες μοτοσικλέτες της και τα 500άρια scooter της η Zontes ετοιμάζει αναβαθμίσεις και στα μοντέλα που έχουμε ήδη γνωρίσει στην Ελλάδα.

Το πρώτο και πιο δημοφιλές μοντέλο της είναι το M310 σύντομα ετοιμάζεται να αποκτήσει ακόμα περισσότερη δύναμη χάρη σε έναν νέο κινητήρα. Το Zontes M368 όπως ονομάζει το επόμενο μοντέλο η εταιρεία, διατηρεί την ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία με το M310 έχοντας προσθέσει ακόμα πιο «διαστημικά» στοιχεία. Η μάσκα εμπρός έχει αποκτήσει ένα μεγάλο πολυγωνικό προβολέα LED ο οποίος συνοδεύεται από μεγαλύτερη DRL φώτα και την ίδια εξωγήινη εισαγωγή στο κέντρο.

Αλλαγές έχουμε και στο πίσω μέρος με επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα, ενώ νέο είναι και το κάλυμμα της εξάτμισης. Οι σοβαρές αλλαγές ωστόσο έρχονται στον κινητήρα. Ο μονοκύλινδρος κινητήρας έχει ανέβει στα 368 κ.εκ. και η απόδοση πλέον πλησιάζει τους 38 ίππους! Οι επιδόσεις είναι εκρηκτικές και η Zontes αναφέρει ότι τα 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνονται σε 6,2 δευτερόλεπτα!

Advertisement
Advertisement

Το σύνολο συνοδεύεται από σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (Traction Control), ενώ στον εξοπλισμό επίσης συναντάμε νέα οθόνη TFT, ABS της Bosch στα φρένα και δύο προγράμματα οδήγησης. Στα περιφερειακά παραμένουν οι ποιοτικές λύσεις σε αναρτήσεις και φρένα (J.Juan) με τον εμπρός τροχό να έχει μεγαλώσει στις 15 ίντσες.

Η Zontes είναι ξεκάθαρα η ανερχόμενη δύναμη στους δύο τροχούς και το επόμενο διάστημα θα δούμε πολλά ακόμα premium μοντέλα. Το Zontes M368 δε γνωρίζουμε αν και πότε θα έρθει στην Ελλάδα.