Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Αμορτισέρ απόσβεσης στο πλαίσιο από τη Yamaha (+video)

Ελλάδα 12:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αμορτισέρ απόσβεσης στο πλαίσιο από τη Yamaha (+video)

NEWSMOTO

Αμορτισέρ απόσβεσης στο πλαίσιο από τη Yamaha (+video)

NEWSMOTO

Η Yamaha φέρνει την τεχνολογία των αμορτισέρ απόσβεσης και στα πλαίσια των μοτοσικλετών της.

Advertisement
Advertisement

Ένα βασικό πλέον εξάρτημα στα αυτοκίνητα επιδόσεων είναι το αμορτισέρ απόσβεσης. Το Performance Damper τοποθετείται σε κρίσιμα σημεία του αμαξώματος και αναλαμβάνει να εξομαλύνει τις στρεβλώσεις και να απορροφήσει τους κραδασμούς.

Η Yamaha μάλιστα, έχοντας δοκιμάσει τα συγκεκριμένα εξαρτήματα σε αυτοκίνητα τονίζει ότι έχει παρατηρήσει μείωση του θορύβου στην καμπίνα, αύξηση σταθερότητας στις στροφές, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των ελαστικών ακόμα και μείωση του θορύβου στο κλείσιμο των θυρών του αυτοκινήτου.

Αυτή λοιπόν την τεχνολογία φαίνεται πως η Yamaha την περνάει στις μοτοσικλέτες της. Στην λίστα εξαρτημάτων για το νέο XSR 900GP, η Yamaha έχει τοποθετήσει το Performance Damper. Πρόκειται για ένα σαφώς μικρότερο σε διαστάσεις σε σχέση με εκείνο του αυτοκινήτου, αμορτισέρ απόσβεσης το οποίο τοποθετείται στο πλαίσιο της μοτοσικλέτας.

Advertisement
Advertisement

Στόχος είναι να μειώσει τους κραδασμούς που φτάνουν από τους τροχούς και τις αναρτήσεις στο πλαίσιο, προσφέροντας μεγαλύτερη σταθερότητα. Παράλληλα, η μοτοσικλέτα έχει πιο βελούδινη λειτουργία ακόμα και στις πολύ υψηλές ταχύτητες απομακρύνοντας τις στρεβλώσεις που τυχόν εμφανίζονται στο πλαίσιο.

Για την ώρα, το Yamaha Performance Damper είναι διαθέσιμο ως εξάρτημα μόνο στην Ιαπωνία, για τις μοτοσικλέτες με δικύλινδρο και μονοκύλινδρο κινητήρα της εταιρείας σε πολλαπλά μοντέλα (MT-09, XSR900GP, Tracer 9, Tenere 700, T-MAX κλπ).