Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Αν θέλεις M έκδοση της BMW F 900 R πρέπει να πας στη Γαλλία

Ελλάδα 9:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αν θέλεις M έκδοση της BMW F 900 R πρέπει να πας στη Γαλλία

NEWSMOTO

Αν θέλεις M έκδοση της BMW F 900 R πρέπει να πας στη Γαλλία

NEWSMOTO

Η BMW Motorrad Γαλλίας πήρε το «ΟΚ» από τους Γερμανούς να δημιουργήσει εκδόσεις M για τα F 900 R και F 900 XR.

Advertisement
Advertisement

Οι Γάλλοι μπορούν να χαρακτηριστούν ως master στις τροποποιήσεις μοτοσικλετών έχοντας πλούσια ιστορία στον τομέα του customizing. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και οι ίδιοι οι κατασκευαστές τους εμπιστεύονται να «χτίσουν» ειδικές εκδόσεις των μοτοσικλετών τους προκειμένου να τις διαθέσουν αργότερα σε όλες τις αγορές του κόσμου.

Η BMW Motorrad Γαλλίας πολλές φορές έχει κάνει την έκπληξη παρουσιάζοντας ειδικές εκδόσεις σε μοντέλα της γερμανικής μάρκας. Αυτήν τη φορά την τιμητική τους είχαν οι F 900 R και F 900 XR οι οποίες απέκτησαν έκδοση… BMW M! Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι οι δύο ειδικές εκδόσεις δε σχεδιάστηκαν από το τμήμα M της BMW, αλλά οι Γάλλοι σχεδιαστές εμπνεύστηκαν από τα μοντέλα BMW M1000XR και BMW M1000R για να δώσουν μια σπορ αισθητική στις μοτοσικλέτες.

Ο χρωματισμός τόσο της F 900 R και F 900 XR είναι μαύρος με τα γνωστά κόκκινο/μπλε γραφικά να τον συνοδεύουν. Το φοβερό που έχουν πετύχει οι Γάλλοι σχεδιαστές είναι να δημιουργήσουν την αίσθηση στον παρατηρητή ότι οι μοτοσικλέτες είναι BMW M χωρίς να υπάρχει σε κανένα σημείο πάνω τους το γράμμα «M». Ακόμα ένα ενδιαφέρον σημείο είναι η εξάτμιση που έχουν οι δύο μοτοσικλέτες που προέρχεται από την SC-Project.

Advertisement
Advertisement

Στον τομέα της απόδοσης δεν υπάρχουν αλλαγές καθώς ο δικύλινδρος κινητήρας των 895 κ.εκ. αποδίδει 105 ίππους. Οι αναρτήσεις είναι επίσης ίδιες με τη βασική έκδοση, ενώ τα φρένα είναι της Brembo. Τόσο η BMW F 900 R όσο και η BMW F 900 XR Sport Edition θα είναι διαθέσιμες μόνο στη Γαλλία… τουλάχιστον για την ώρα.