Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Απίθανο concept της BMW Motorrad με 2λιτρο boxer

Ελλάδα 12:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Απίθανο concept της BMW Motorrad με 2λιτρο boxer

NEWSMOTO

Απίθανο concept της BMW Motorrad με 2λιτρο boxer

NEWSMOTO

Η BMW Motorrad παρουσίασε στο Concorso d’Elleganza ένα απίθανο roadster με τον μεγαλύτερο boxer που έχυμε δει μέχρι τώρα από τους Γερμανούς.

Advertisement
Advertisement

Η BMW Motorrad έδωσε δυναμικό παρόν στο φετινό Concorso d’Elleganza στη Villa d’Este της Ιταλίας παρουσιάζοντας ένα αδιανόητο roadster. Πρόκειται για την BMW R20 Concept, μια μοτοσικλέτα roadster που έχει στο επίκεντρό της έναν επιβλητικό boxer κινητήρα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Οι άνθρωποι της BMW Motorrad θέλησαν να κατασκευάσουν μια σπορ επιθετική naked μοτοσικλέτα έχοντας όμως ως βάση την R18. Το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να πάρουν το πλαίσιο της R18 και να σχεδιάσουν από την αρχή ένα καινούριο ψαλίδι/μετάδοση.

Στο επίκεντρο της μοτοσικλέτας βρίσκεται ο μεγαλύτερος boxer κινητήρας που έχει τοποθετήσει η BMW Motorrad σε μοτοσικλέτα. Έχει χωρητικότητα 2.000 κ.εκ. και χρησιμοποιεί πολλά χειροποίητα εξαρτήματα όπως οι αυλοί εισαγωγής και το σύστημα εξάτμισης. Στοιχεία επιδόσεων δεν έγιναν γνωστά, αλλά από τα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η BMW Motorrad το σύνολο ακούγεται απίστευτα.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία παρότι διατήρησε το σύστημα Paralever στις αναρτήσεις επέλεξε εξαρτήματα της Ohlins, ενώ οι τροχοί είναι 17 ιντσών ακτινωτοί (με 200άρι πίσω ελαστικό) δίνοντας έναν scrambler χαρακτήρα στη μοτοσικλέτα. Όσο για τον σχεδιασμό, αυτός είναι μεν λιτός, αλλά έχει πολλές λεπτομέρειες που το κάνουν μοναδικό. Ο προβολέας εμπρός είναι σχεδιασμένο σε τρισδιάστατο εκτυπωτή και το ρεζερβουάρ είναι χειροποίητο με έναν νέο χρωματισμό που η εταιρεία το ονομάζει «hotter pink».

Η BMW R20 Concept μπορεί να είναι απλά ένα σχέδιο, αλλά δεν αποκλείεται να γίνει η βάση για κάτι πολύ ιδιαίτερο στο μέλλον.