Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Από ποιά θρυλική μοτοσικλέτα κατασκευάστηκε αυτό το ρολόι;

Ελλάδα 11:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Από ποιά θρυλική μοτοσικλέτα κατασκευάστηκε αυτό το ρολόι;

NEWSMOTO

Από ποιά θρυλική μοτοσικλέτα κατασκευάστηκε αυτό το ρολόι;

NEWSMOTO

Η Rec είχε την απίθανη ιδέα να κατασκευάσει ένα ρολόι από υλικά μιας μοναδικής μοτοσικλέτας.

Advertisement
Advertisement

Κάθε αντικείμενο που το συνοδεύει μια καλή ιστορία είναι ιδιαίτερο. Αυτό συμβαίνει και με το καινούριο ρολόι της Rec το οποίο δημιουργήθηκε από υλικά μιας ιστορικής μοτοσικλέτας. Ήταν το μακρινό 1977 όταν ο θρυλικός κασκαντέρ Ίβιλ Κανίβελ αποφάσισε να κάνει την τελευταία του τηλεοπτική εμφάνιση στο δίκτυο CBS.

Το τελευταίο του άλμα ονομάστηκε The Shark Jump καθώς έπρεπε να περάσει πάνω από μια πισίνα γεμάτη με καρχαρίες. Το σκηνικό στήθηκε στο Σικάγο και το ρίσκο ήταν ιδιαίτερα μεγάλο καθώς ο Κανίβελ βρισκόταν στη δύση της καριέρας του και τα «καλά» του χρόνια είχαν περάσει.

Σε μια από τις τελευταίες πρόβες, ο Κανίβελ δοκίμασε να κάνει το άλμα, αλλά η προσγείωσή του ήταν άτσαλη πέφτοντας πάνω σε έναν κάμεραμαν. Ο θρυλικός κασκαντέρ έσπασε το χέρι και τον ώμο του και ουσιαστικά αυτή ήταν η τελευταία του εμφάνιση με την τηλεοπτική του καριέρα του να τελειώνει εκεί.

Advertisement
Advertisement

Σε εκείνο το άλμα ο Κανίβελ χρησιμοποίησε την αγαπημένη του Harley-Davidson XR750 η οποία έπαθε μικρές ζημιές και παρά την πτώση παρέμεινε σε καλή κατάσταση. Αυτή η μοτοσικλέτα λοιπόν έμελλε να γίνει η βάση για την κατασκευή του καινούριου ρολογιού της Rec Watches.

Η Rec φημίζεται για τον αλουμινένιο της σκελετό και στο TTT Knievel χρησιμοποιήθηκε αλουμίνιο από το τιμόνι της Harley-Davidson. Το TTT είναι τα αρχικά του Twist The Throttle και διαθέτει επίσης κρύσταλλο sapphire τριών στρώσεων και μηχανισμό SW200-1 sb από την ελβετική εταιρεία Sellita.

Μόλις 736 ρολόγια TTT Knievel θα κατασκευαστούν με την τιμή να έχει οριστεί στα 2.150 ευρώ.