Live Κίνηση
Περισσότερα
EICMA 2023

Αποστολή newsmoto: Εντός έδρας η Ducati ενθουσίασε το κοινό

Ελλάδα 1:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποστολή newsmoto: Εντός έδρας η Ducati ενθουσίασε το κοινό

EICMA 2023

Αποστολή newsmoto: Εντός έδρας η Ducati ενθουσίασε το κοινό

EICMA 2023

Η Ducati είχε έναν τελευταίο άσσο στο μανίκι για την EICMA 2023 και αυτός ήταν το επετειακό Panigale V4 SP2 30° Anniversario 916.

Advertisement
Advertisement

Τρία ήταν τα μοντέλα που έκλεψαν την παράσταση στο περίπτερο της Ducati την πρώτη ημέρα της EICMA 2023. Το πρώτο ήταν φυσικά η εκπληκτική Multistrada V4 RS με τους 201 ίππους και τον σπορ προσανατολισμό με τους τροχούς των 17 ιντσών, τα εκλεπτυσμένα ηλεκτρονικά και τις πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις.

Το δεύτερο μοντέλο ήταν φυσικά το νέο Hypermotard 698 Mono. Πρόκειται για ένα supermoto μοντέλο με έναν πολύ ισχυρό μονοκύλινδρο κινητήρα 659 κ.εκ. και απόδοση 77,5 ίππους. Από κοντά το νέο Hypermotard είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό και επιθετικό στον σχεδιασμό του με τις δύο εξατμίσεις στο πίσω μέρος να θυμίζουν τα πανίσχυρα αγωνιστικά supermoto του παρελθόντος.

Advertisement
Advertisement

Η έκπληξη ωστόσο ήρθε στη συνέντευξη Τύπου της Ducati όταν ο CEO της εταιρείας Κλαούντιο Ντομενικάλι, αποκάλυψε την επετειακή έκδοση της Panigale. Η superbike μοτοσικλέτα είναι αφιερωμένη στα 30 χρόνια από την παρουσίαση της θρυλικής 916 και πραγματικά κόβει την ανάσα. Ο χρωματισμός και τα γραφικά είναι εμπνευσμένα από την πανέμορφη 916 του 1999 με την οποία ο Καρλ Φόγκαρτι κατάκτησε τον τίτλο στα WSBK.

Ο κινητήρας είναι ο γνωστός V4 των 1.103 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 217 ίππους, αλλά οι μεγάλες διαφορές είναι στην αλουμινένια τάπα του ρεζερβουάρ, στα αεροδυναμικά βοηθήματα, στο σύστημα ψύξης των φρένων, στα carbon εξαρτήματα (και τροχούς), στις ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της Ohlins και τα φρένα της Brembo Stylema R.

Advertisement

Η νέα Panigale V4 SP2 θα κατασκευαστεί σε μόλις 500 μονάδες.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αποστολή newsmoto: Εκπληκτική η νέα Honda Hornet 1000
Αποστολή newsmoto: Δείτε τα δύο νέα Suzuki στην EICMA 2023
Το newsmoto Live στην EICMA 2023