NEWSMOTO

BMW Motorrad Hellas υποστηρικτής της ομάδας Racing Electric Motostudent

Ελλάδα 11:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

BMW Motorrad Hellas υποστηρικτής της ομάδας Racing Electric Motostudent

NEWSMOTO

BMW Motorrad Hellas υποστηρικτής της ομάδας Racing Electric Motostudent

NEWSMOTO

Στο Ναύπλιο έγινε η 23η πανελλήνια συγκέντρωση του club Bmw Riders σε συνδιοργάνωση με την BMW Motorrad Ελλάδας.

Advertisement
Advertisement

Η Racing Electric Motostudent που δραστηριοποιείται στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και εδρεύει στην Πανεπιστημιούπολη Σερρών μας παρουσίασε την πρώτη ελληνική ηλεκτρική μοτοσυκλέτα με την BMW Motorrad Hellas να είναι χορηγός και υποστηρικτής της ομάδας.

 

Advertisement
Advertisement

 

Η Bmw που υποστηρίζει ενεργά την δημιουργία της πρώτης ελληνικής ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας καθώς και η ομάδα των φοιτητών έχοντας πάθος για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό αλλά και θέληση να δημιουργήσει κάτι πρωτότυπο και καινοτόμο στη χώρα μας αποφάσισαν να λάβουν μέρος στον μεγαλύτερο φοιτητικό διαγωνισμό αγωνιστικών μοτοσυκλετών που διοργανώνεται από την Federation Internationale Motocyclisme (FIM).

Από την αρχή της έρευνας και ανάπτυξης του πρωτότυπου, η ομάδα έθεσε τον πήχη ψηλά θέλοντας να εφαρμόσει σύνθετα υλικά και τεχνολογίες που σπάνια χρησιμοποιούνται στον χώρο της μοτοσυκλέτας. Έτσι, μετά από πολύ δουλειά, μελέτη και σχεδιασμό η Racing Electric Motostudent μας παρουσίασε την HYPERION.

Advertisement

 

Advertisement

 

Στόχος της ομάδας ήταν να δημιουργήσει μία μοτοσυκλέτα με προδιαγραφές Moto 3. Θέλοντας να γίνει πιο ανταγωνιστική, η ομάδα έδωσε έμφαση στο σύστημα μετάδοσης το οποίο αποτελεί και την σημαντικότερη καινοτομία του HYPERION.

Επειδή βρισκόμαστε λίγο πριν την τελική φάση του διαγωνισμού, το κουστούμι της μοτοσυκλέτας ήταν στο εργαστήριο για τις τελευταίες λεπτομέρειες υλοποίησης του.

Advertisement

 

 

Αυτό το οποίο ξεχωρίζει στην προσπάθεια της ομάδας, είναι η in-house κατασκευή των εξαρτημάτων. Το 90% αυτών, είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από τα μέλη της ομάδας στις εγκαταστάσεις του MT -LAB (Εργαστήριο Μηχανουργικής Τεχνολογίας & Συστημάτων Παραγωγής υπάγεται στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών) στην πανεπιστημιούπολη Σερρών. Μια πολύ σημαντική προσπάθεια από την ομάδα, που τυγχάνει της υποστήριξης μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες μοτοσυκλετών παγκοσμίως και φιλοδοξεί να προβάλλει την ελληνική δημιουργικότητα σε όλο τον κόσμο. Συγχαρητήρια λοιπόν αξίζουν σε όλα τα παιδιά της ομάδας, στους καθηγητές τους αλλά και στην BMW MOTORRAD HELLAS για την ευαισθησία που δείχνει στο κομμάτι αυτό.

Στις 18 Ιουλίου στην πίστα του Aragon ο μεγάλος διαγωνισμός!