Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

BMW R12 ζήλεψε τα Bol D’Or των 70’s

Ελλάδα 18:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

BMW R12 ζήλεψε τα Bol D’Or των 70’s

NEWSMOTO

BMW R12 ζήλεψε τα Bol D’Or των 70’s

NEWSMOTO

Μια πολύ ξεχωριστή μετατροπή της BMW R12 αποκαλύφθηκε στο Bike Shed Moto Show του Λονδίνου.

Advertisement
Advertisement

Ένας από τους νικητές του φετινού Bike Shed Moto Show στο Λονδίνο ήταν η Pier City Custom. Το γκαράζ μετατροπών από το Δυτικό Σάσεξ αποφάσισε να κάνει κάτι που να «μιλήσει» στις καρδιές των επισκεπτών δημιουργώντας μια μοτοσικλέτα με αισθητική της δεκαετίας του 1970.

Η βάση που χρησιμοποιήθηκε ήταν μια BMW R12, η καινούρια cruiser της γερμανικής εταιρείας που από μόνη της είναι μια ιδιαίτερη μοτοσικλέτα. Το πρώτο πράγμα που έγινε ήταν να αφαιρεθούν τα φτερά εμπρός και πίσω, το κάλυμμα του προβολέα και η σέλα. Στη θέση τους μπήκαν χειροποίητα εξαρτήματα με τη σέλα να είναι το πιο ενδιαφέρον κομμάτι αφού δίνει και τον εντονότερο χαρακτήρα στη μοτοσικλέτα.

Οι τροχοί είναι επίσης ειδικής κατασκευής για να ταιριάζουν στην αισθητική των 70’s βαμμένες σε χρυσό χρώμα, ενώ το ρεζερβουάρ επίσης βάφτηκε σε ένα έντονο πορτοκαλί με ένα λογότυπο Street Ride στα πλευρικά.

Advertisement
Advertisement

Στις αναρτήσεις είχαμε αλλαγές στο πίσω μέρος με ένα Ohlins αμορτισέρ, η εξάτμιση επίσης άλλαξε με μια G&G χειροποίητη, ενώ αφαιρέθηκε το κουτί του φίλτου αέρα αφήνοντας εκτεθειμένα τα φίλτρα αέρα σε κάθε εισαγωγή κυλίνδρου. Η απόδοση του boxer κινητήρα των 1.170 κ.εκ. έμεινε ανέπαφη στους 95 ίππους.

Το κακό με αυτήν την υπέροχη κατασκευή είναι ότι δεν είναι προς πώληση. Ωστόσο σε επόμενη φάση, το γκαράζ Pier City Custom θα βγάλει το κιτ Street Ride προς πώληση για όποιον θέλει να μετατρέψει την BMW R12 του.