NEWSMOTO

Χωράει ο boxer της BMW R18 σε ένα κλασικό Mini; (+video)

Ελλάδα 9:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Χωράει ο boxer της BMW R18 σε ένα κλασικό Mini; (+video)

NEWSMOTO

Χωράει ο boxer της BMW R18 σε ένα κλασικό Mini; (+video)

NEWSMOTO

Αντιπροσωπεία της BMW Motorrad στη Γαλλία κατασκευάζει το πιο τρελό Mini που έχουμε δει ποτέ.

Advertisement
Advertisement

«Είναι τρελοί αυτοί οι Γαλάτες», έλεγαν συχνά οι Ρωμαίοι στρατιώτες στο ανεπανάληπτο αριστούργημα του Ρενέ Γκοσινί «Αστερίξ», αναφερόμενοι στους κατοίκους του χωριού στη Βόρεια Γαλλία. Αυτή η τρέλα φαίνεται πως συνοδεύει τους Γάλλους ακόμα και σήμερα αφού τολμούν να κάνουν πράγματα χωρίς καμία λογική. Στην Έκθεση Κλασικής Μοτοσικλέτας στη Λιόν έκανε την εμφάνισή του ένα όχημα που λίγοι κατάλαβαν τι είχε… πάθει.

Σε περίοπτη θέση ενός περιπτέρου υπήρχε ένα κλασικό Mini το οποίο στο εμπρός μέρος ήταν κάπως διαφορετικό. Αντί για τον γνωστό κινητήρα των 1.300 κ.εκ. υπήρχε έναν θηριώδης κινητήρας μοτοσικλέτας. Αυτός ο κινητήρας ήταν ο boxer των 1.802 κ.εκ. που συναντάμε στην BMW R18.

Την απίθανη αυτή μετατροπή ανάλαβε να κάνει μια αντιπροσωπεία της BMW Motorrad, η BMW BymyCAR Motoroad στη Γαλλία. Για να φτάσουν στο αποτέλεσμα που ήθελαν οι μηχανικοί έπρεπε να δημιουργήσουν από την αρχή μια βάση για να τοποθετηθεί ο κινητήρας. Φυσικά, δεν έχει σχεδιαστεί και τοποθετηθεί κάλυμμα στο εμπρός μέρος με τον boxer να είναι εκτεθειμένος.

Advertisement
Advertisement

Οι άνθρωποι της BMW BymyCAR έκαναν αλλαγές και σε πολλά σημεία του κινητήρα όπως στο σύστημα εξάτμισης και στην εισαγωγή. Ταυτόχρονα χρησιμοποιήθηκε ένας άξονας από BMW Σειρά 3 για να μεταφέρει την κίνηση στους πίσω τροχούς και το κιβώτιο ταχυτήτων προσαρμόστηκε στις ανάγκες του αυτοκινήτου με χειροκίνητη σειριακή δομή. Η απόδοση δεν άλλαξε με τον τεράστιο boxer να αποδίδει 91 ίππους και 158 Nm ροπής.

Δείτε το φοβερό και τρομερό Mini R18.