Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Χωρίς αντίπαλο η Ducati στο MotoGP

Ελλάδα 18:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Χωρίς αντίπαλο η Ducati στο MotoGP

NEWSMOTO

Χωρίς αντίπαλο η Ducati στο MotoGP

NEWSMOTO

Στο Grand Prix της Αραγονίας η Ducati εξασφάλισε τον 3ο συνεχόμενο Τίτλο Κατασκευαστών MotoGP.

Advertisement
Advertisement

Η κυριαρχία της Ducati τα τελευταία χρόνια στο MotoGP είναι δεδομένη, καθώς το ιταλικό εργοστάσιο διαθέτει την καλύτερη μοτοσικλέτα στο grid. Απόδειξη αυτού είναι η κατάκτηση για 3η συνεχόμενη χρονιά του Τίτλου των Κατασκευαστών στο κορυφαίο πρωτάθλημα μοτοσικλέτας στον κόσμο και μάλιστα πέντε αγώνες πριν το τέλος.

Η νίκη του Enea Bastianini στο Grand Prix του Aragon σε συνδυασμό με τη δεύτερη θέση του Pecco Bagnaia εξασφάλισαν στην Ducati τον τέταρτο συνολικά Τίτλο Κατασκευαστών του εργοστασίου. Το 2022 η Ducati έχει κυριαρχήσει απόλυτα έχοντας κατακτήσει 10 νίκες στους 15 πρώτους αγώνες, ενώ δεν υπήρξε αγώνας φέτος που να μην ήταν έστω μια Desmosedici στο βάθρο των νικητών.

Advertisement
Advertisement

Αυτό που μένει πλέον είναι το πρωτάθλημα οδηγών. Η Ducati κυνηγάει τα τελευταία πέντε χρόνια τον Τίτλο Οδηγών του MotoGP και φέτος φαίνεται να είναι η μεγάλη της ευκαιρία. Ο Pecco Bagnaia μετά τη δεύτερη θέση του στο Aragon και την πτώση του Quartararo βρίσκεται πλέον 10 βαθμούς μακριά από την κορυφή και έχει μπει δυνατά στη μάχη του τίτλου. Θυμίζουμε ότι η Ducati έχει να πανηγυρίσει πρωτάθλημα στο MotoGP από το 2007 όταν ο Casey Stoner είχε κυριαρχήσει με τους «κόκκινους».

Advertisement

Ο Gigi Dall’Igna, Γενικός Διευθυντής του Ducati Corse, ήταν πολύ ικανοποιημένος με το δημιούργημά του (την GP22). «Είμαστε ικανοποιημένοι που πήραμε τον τρίτο συνεχόμενο Τίτλο Κατασκευαστών και τον τέταρτο στην ιστορία μας στο MotoGP. Είναι ένα αποτέλεσμα που περιμέναμε βασιζόμενοι στα αποτελέσματα που είχαμε φέτος, συμπεριλαμβανομένων των 6 νικών του Bagnaia και των 4 νικών του Bastianini. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους αναβάτες μας και το προσωπικό του Ducati Corse για την δέσμευση και την αφοσίωσή τους που μας επέτρεψαν να πετύχουμε στους στόχους μας. Τώρα μπορούμε να επικεντρωθούμε στον τίτλο των οδηγών. Είμαστε 10 βαθμούς μακριά από την κορυφή και με πέντε αγώνες να απομένουν η μάχη για τον τίτλο είναι ανοιχτή».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η νέα Ducati Monster SP φόρεσε τα «χρυσαφικά» της (+video)
«Εξαφανίστηκαν» οι 630+63 Ducati Streetfighter V4 Lamborghini (+video)
Κατασκοπία: Η Ducati ετοιμάζει Diavel με V4