Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Δείτε το υπερηχητικό drone της Red Bull να κυνηγάει MotoGP

Ελλάδα 14:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δείτε το υπερηχητικό drone της Red Bull να κυνηγάει MotoGP

NEWSMOTO

Δείτε το υπερηχητικό drone της Red Bull να κυνηγάει MotoGP

NEWSMOTO

Το εκπληκτικό drone της Red Bull μας δείχνει το MotoGP όπως δεν το έχουμε ξαναδεί.

Advertisement
Advertisement

Πως θα σας φαινόταν ένα drone να σας ακολουθεί όταν οδηγείται τη superbike μοτοσικλέτα σας στην πίστα, ακόμα και σε ταχύτητες πάνω από 300 χλμ./ώρα! Κι όμως, η Red Bull το έκανε και αυτό παρουσιάζοντας στην πίστα της Χερέθ drone με κάμερα αγωνιστικού επιπέδου. Το συγκεκριμένο drone το έχουμε δει να ακολουθεί μονοθέσιο της Formula 1 στο Σίλβερστον και πρώτη φορά το βλέπουμε να προσπαθεί να ακολουθήσει αγωνιστικές μοτοσικλέτες.

Η πρώτη επίδειξη έγινε στη διάρκεια του Ισπανικού MotoGP στη Χερέθ και πιο συγκεκριμένα στην κατηγορία Red Bull Rookies Cup. Το βίντεο που δημιούργησε η Red Bull δείχνει τρεις μοτοσικλέτες Moto3 να ξεκινούν έναν γύρο στην πίστα. Μαζί τους ξεκινάει ένα drone το οποίο καταφέρνει να μείνει μαζί τους σε όλη τη διάρκεια του γύρου.

Μάλιστα, ακόμα και στην πίσω ευθείας της πίστας όπου οι μοτοσικλέτες αναπτύσσουν ταχύτητες 200 χλμ./ώρα το drone στέκεται άνετα μαζί τους. Άλλωστε η Red Bull αναφέρει ότι το συγκεκριμένο drone φτάνει τα 300 χλμ./ώρα σε μόλις 4 δευτερόλεπτα!

Advertisement
Advertisement

Αυτό πάντως που παραμένει το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι τα πλάνα που λαμβάνουμε από τις λήψεις του drone. Παρά το γεγονός ότι η κάλυψη του MotoGP πλέον έχει φτάσει σε ένα κορυφαίο επίπεδο, η λήψη του drone είναι κάτι το πολύ διαφορετικό. Προσφέρει μια άλλη οπτική της οδήγησης σε αυτό το επίπεδο και κυρίως μεταφέρει με περισσότερη ακρίβεια την αίσθηση της ταχύτητας αυτών των μοτοσικλετών.