Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Έλαμψε ο Rossi στο Bathurst 12H

Ελλάδα 16:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έλαμψε ο Rossi στο Bathurst 12H

NEWSMOTO

Έλαμψε ο Rossi στο Bathurst 12H

NEWSMOTO

Επιτυχημένο το πρώτο πέρασμα του Valentino Rossi από το θρυλικό Bathurst.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί ο εναρκτήριος αγώνας της χρονιάς για τον Valentino Rossi με την BMW M4 GT3 να συνοδεύτηκε από ένα βάθρο στο Dubai, ωστόσο τα πράγματα αποδείχτηκαν πολύ πιο δύσκολα στον θρυλικό 12ωρο αγώνα του Bathurst στην Αυστραλία. Ο Ιταλός, μαζί με την ομάδα της WRT κατάφερε να τερματίσει στην 6η θέση, σε έναν από τους πιο δύσκολους αγώνες αντοχής του κόσμου.

Το διήμερο ξεκίνησε δυνατά για τον Rossi και τους συναθλητές του Augusto Farfus και Maxime Martin καθώς κατάφεραν να προκριθούν στην 6η θέση στις κατατακτήριες. Στο ξεκίνημα του 12ωρου αγώνα, με τον Rossi στο τιμόνι της BMW M4 GT3, η ομάδα βρέθηκε στην 3η θέση και πάλευε με τους κορυφαίους.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, ένα απρόοπτο γεγονός ανάγκασε την ομάδα να κάνει ακόμα ένα αχρείαστο pit stop. Ένα πρόβλημα με τα φώτα φρένων στο πίσω μέρος έπρεπε να διορθωθεί με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος και τελικά η ομάδα να υποχωρήσει στην 6η θέση.


Η εμπειρία παρόλα αυτά για τον πρώην πρωταθλητή MotoGP ήταν τεράστια καθώς η πίστα ήταν πραγματική πρόκληση. Το Mount Panorama φημίζεται για τις γρήγορες στροφές του, για τις υψομετρικές εναλλαγές και φυσικά τη στενή διαδρομή η οποία δυσκολεύει πολύ τόσο τα προσπεράσματα όσο και το να διατηρήσεις την ιδανική γραμμή. Πάντως ο Ιταλός θυμήθηκε λίγο τα παλιά καθώς οι θεατές εξέφρασαν έντονα την στήριξή τους προς τον πρώην αναβάτη της Yamaha.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμές με Yamaha R1 ο Valentino Rossi (+video)
Ντεμπούτο με βάθρο για τον Valentino Rossi
O Valentino Rossi μετακομίζει από την Audi στη BMW