Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Επίσημο MotoGP: Ο Μαρκ Μάρκεθ στην Gresini Ducati το 2024

Ελλάδα 1:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επίσημο MotoGP: Ο Μαρκ Μάρκεθ στην Gresini Ducati το 2024

NEWSMOTO

Επίσημο MotoGP: Ο Μαρκ Μάρκεθ στην Gresini Ducati το 2024

NEWSMOTO

Η Gresini Racing ανακοίνωσε επίσημα τη συνεργασία της με τον Μαρκ Μάρκεθ το 2024.

Advertisement
Advertisement

Το σίριαλ για το μέλλον του Μαρκ Μάρκεθ στο MotoGP έλαβε τέλος καθώς η ομάδα της Gresini Racing ανακοίνωσε επίσημα τη συνεργασία με τον Ισπανό αναβάτη για το 2024. Ο Μάρκεθ θα αγωνιστεί για την ιταλική ιδιωτική ομάδα του αδικοχαμένου Φάουστο Γκρεσίνι την επόμενη χρονιά και θα οδηγήσει τη μοτοσικλέτα της Ducati.

Ο Μαρκ Μάρκεθ πριν από δέκα ημέρες είχε αποφασίσει να αποχωρήσει από την Honda έπειτα από 11 χρόνια γεμάτα επιτυχίες. Το HRC δεν κατάφερε να πείσει τον Μάρκεθ ότι μπορεί να του δώσει μια ανταγωνιστική μοτοσικλέτα στο άμεσο μέλλον και ο 6 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP επέλεξε να στρέψει το βλέμμα του σε πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Advertisement
Advertisement

Η Gresini Racing είναι ένας ιδανικός προορισμός για τον Μάρκεθ, καθώς εκτός από την εμπειρία της ομάδας και την πολύ ανταγωνιστική μοτοσικλέτα της Ducati, θα έχει στο πλευρό του τον αδερφό του Άλεξ Μάρκεθ. Οι δύο αναβάτες έχουν συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν στην Repsol Honda και τώρα συνδέονται ξανά σε μια δορυφορική ομάδα.

Advertisement

Ο Μάρκεθ δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος για τη νέα πρόκληση. Δεν ήταν εύκολη απόφαση διότι είναι μεγάλη πρόκληση από κάθε άποψη. Αλλά μερικές φορές στη ζωή είναι σημαντικό να ξεβολευτείς και να αναζητήσεις νέες προκλήσεις για να εξελιχθείς. Όσον αφορά τη μοτοσικλέτα γνωρίζω ότι θα πρέπει να προσαρμόσω το οδηγικό μου στυλ σε μερικά σημεία και δεν θα είναι εύκολο. Αλλά είναι επίσης σίγουρος ότι όλη η ομάδα Gresini θα με βοηθήσει πολύ. Ανυπομονώ να γνωρίσω την ομάδα και να ξεκινήσω τη δουλειά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Βόμβα στο MotoGP: Αποχωρεί από την Honda ο Μαρκ Μάρκεθ
Η Alpinestars κλείνει τα 60 και το γιορτάζει με τον Κιάνου Ριβς (+video)
MotoGP: Μια μαϊμού στο γκαράζ της KTM

Advertisement