Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Επιστρέφει το 2023 η μοναδική KTM RC 8C

Ελλάδα 3:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επιστρέφει το 2023 η μοναδική KTM RC 8C

NEWSMOTO

Επιστρέφει το 2023 η μοναδική KTM RC 8C

NEWSMOTO

H ΚΤΜ ανακοίνωσε την συνέχιση του project RC 8C και το 2023 το οποίο κατασκευάστηκε σε μόλις 100 μονάδες μέσα στο 2022.

Advertisement
Advertisement

Η KTM ανακοίνωσε τον ερχομό της δεύτερης γενιάς της RC 8C με πολλές αναβαθμίσεις σε όλους τους τομείς.

Η supersport μοτοσικλέτα της αυστριακής μάρκας παρουσιάστηκε πρώτη φορά στις αρχές του 2022 και κατασκευάστηκε σε πολύ περιορισμένο αριθμό μοντέλων για μόλις 100 τυχερούς αναβάτες. Η τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε προήλθε από την εμπλοκή του εργοστασίου στο MotoGP με κορυφαία περιφερειακά και καινοτόμες τεχνικές λύσεις.

Τα σημεία στα οποία αναβαθμίζει η KTM την RC 8C για το 2023 είναι πολλά και ξεκινούν από τον κινητήρα. Το δικύλινδρο μηχανικό σύνολο LC8 των 889 κ.εκ. απέκτησε αρκετά τμήματα από τιτάνιο με αποτέλεσμα η απόδοση να αυξηθεί κατά 7 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Πλέον η RC 8C αποδίδει 135 ίππους στις 11.000 σ.α.λ. και συνοδεύεται από κορυφαία ηλεκτρονικά συστήματα όπως ρυθμιζόμενη απόκριση στο γκάζι, ρυθμιζόμενο traction control και φρένο κινητήρα, σύστημα εκκίνησης και σύστημα ελέγχου σούζας.

Η εξάτμιση είναι επίσης καινούρια από τιτάνιο της Akrapovic με έμφαση στη μείωση του βάρους το οποίο πλέον έχει φτάσει τα μόλις 142 κιλά! Αναβάθμιση έχουμε και στις αναρτήσεις με νέο εμπρός πιρούνι WP Pro και νέες ρυθμίσεις στο πίσω αμορτισέρ για περισσότερη πληροφόρηση και αυξημένη σταθερότητα. Τα φρένα είναι της Brembo με νέα τρόμπα Corsa Costa, ενώ οι ζάντες (ανθρακονήματα), το φίλτρο αέρα, το κιβώτιο ταχυτήτων και το όργανο πληροφοριών είναι όλα καινούρια.

Advertisement

Η KTM έχει φροντίσει να σχεδιάσει και νέα αεροδυναμικά εξαρτήματα τα οποία πλέον προέρχονται από την αγωνιστική RC16 του MotoGP. Η RC 8C θα βγει σε μόλις 200 μονάδες και θα είναι διαθέσιμη μόνο με slick ελαστικά. Κάθε μοντέλο θα είναι αριθμημένο και θα παραδοθεί στον πελάτη σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει η εταιρεία.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι ψάρια πιάνει η Porsche 911 Turbo S απέναντι σε μοτό της ΚΤΜ; (+video)
H ΚΤΜ θα αποκαλύψει ένα ακόμα εντυπωσιακό X-Bow (+video)
Πρώτος τίτλος για την Ducati DesertX