Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Έτοιμη να κατακτήσει ξανά την κορυφή η Kove

Ελλάδα 12:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτοιμη να κατακτήσει ξανά την κορυφή η Kove

NEWSMOTO

Έτοιμη να κατακτήσει ξανά την κορυφή η Kove

NEWSMOTO

Η Kove κατεβάσει σύσσωμη την εργοστασιακή της ομάδας στον σημαντικότερο αγώνα Rally Raid της Ασίας με την 450 Rally.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί η μέτρια εμφάνιση στο φετινό Rally Dakar να έφερε απογοήτευση στον στρατόπεδο της Kove και να οδήγησε μάλιστα στην απομάκρυνση από τη θέση του Προέδρου του ιδρυτή της εταιρείας Ζανγκ Ξουέ, ωστόσο η εταιρεία δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια.

Η εργοστασιακή ομάδα της Kove αποφάσισε να επανέλθει στους μεγάλους αγώνες Raid και να αγωνιστεί σύσσωμη στο Taklimakan Rally του 2024. Το Taklimakan Rally ξεκίνησε το 2005, διεξάγεται για 11 συνεχόμενες χρονιές και πραγματοποιείται τον Ιούνιο στο Ξινγιάνγκ της Κίνας. Η διαδρομή ακολουθεί τη φυσική μορφή τριών βουνών με τις δύο ερήμους της περιοχής.

Το επίκεντρο είναι φυσικά η έρημος Taklimakan, που ονομάζεται αλλιώς η «Θάλασσα του Θανάτου». Υπάρχουν κάποιες αλλαγές στις αγωνιστικές διαδρομές κάθε χρόνο, που φροντίζουν να αυξάνουν διαρκώς το βαθμό δυσκολίας για τους αναβάτες. Το Rally Raid χρησιμοποιεί τους γενικούς κανονισμούς της FIA και αποτελεί το κορυφαίο Rally σε ολόκληρη την Ασία και έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα της FIA από το 2014.

Advertisement
Advertisement

Η Kove Rally Racing Team θα συμμετέχει στο συγκεκριμένο event με τέσσερις αναβάτες οι οποίοι θα οδηγήσουν τις ειδικά διαμορφωμένες Kove 450 Rally. Οι αναβάτες Ντενγκ Λιασόν, Νιλς Θερ, Φανγκ Μι και Φανγκ Ξιάνγκ θα πρέπει να καλύψουν μια απόσταση 4.377,5 χιλιομέτρων με 10 ειδικές διαδρομές και να πετύχουν το στόχο που είναι φυσικά η νίκη.

Το 2023 η Kove είχε κυριαρχήσει στον αγώνα κατακτώντας τη νίκη με τον Φανγκ Μι και τον Νιλς Θερ να τερματίζει στην 4η θέση. Στον πρόλογο του αγώνα τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά με τους Λιανσόν να είναι 2ος και τον Θερ να είναι 3ος.