Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Γιατί η Triumph Tiger Sport 660 παραμένει η ιδανική επιλογή στα μεσαία sport adventure;

Ελλάδα 6:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί η Triumph Tiger Sport 660 παραμένει η ιδανική επιλογή στα μεσαία sport adventure;

NEWSMOTO

Γιατί η Triumph Tiger Sport 660 παραμένει η ιδανική επιλογή στα μεσαία sport adventure;

NEWSMOTO

Η Triumph Tiger Sport 660 είναι ο ορισμός της μοτοσικλέτας με πολλά ταλέντα και συνεχίζει ακάθεκτη την τρελή πορεία της με όφελος 400 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Υπάρχουν κάποιες στιγμές στον κόσμο της μοτοσικλέτας που νοιώθεις ότι ένας κατασκευαστής τα έκανε όλα σωστά σε ένα συγκεκριμένο μοντέλο. Κατάφερε δηλαδή να πετύχει μια συνταγή με τα ιδανικά υλικά και να παραδώσει μια μοτοσικλέτα που εξαλείφει ολοκληρωτικά τους συμβιβασμούς.

Εδώ και πολλές δεκαετίες οι κατασκευαστές αναζητούσαν την απόλυτη συνταγή σε αυτό που λέμε «μία μοτοσικλέτα για όλα». Το πείραμα αποδείχτηκε τελικά πολύ πιο δύσκολο από ότι περίμεναν οι κατασκευαστές και ελάχιστοι κατάφεραν να παραδώσουν κάτι αξιόλογο. Κάπου εδώ όμως ήρθαν οι μάγοι του Χίνκλεϋ να δείξουν στον κόσμο πως γίνεται η δουλειά.

Κλειδώθηκαν μέσα στα σχεδιαστήρια του εργοστασίου της Triumph, εκεί στα περίχωρα του Λέστερ και όταν βγήκαν είχαν στα χέρια τους ένα μοντέλο που ονόμασαν Tiger Sport 660. Αυτό το Tiger έμελλε να γίνει το σημείο αναφοράς στην κατηγορία των μεσαίων sport adventure και ουσιαστικά να γίνει το «τοτέμ» των σύγχρονων «do-it-all» μοτοσικλετών.

Σχεδιασμός με βρετανική ταυτότητα

Advertisement
Advertisement

Η Triumph μπορεί να έριξε το μεγαλύτερο βάρος της στην απόδοση και την οδηγική συμπεριφορά της νέας Tiger Sport 660, αλλά δεν παραμέλησε επ’ ουδενί την εμφάνιση της μοτοσικλέτας. Θέλοντας να διατηρήσει τον χαρακτήρα της οικογένειας Tiger, αποφάσισε μεν να πάει σε μια πιο σπορ φιλοσοφία στο 660, χωρίς όμως να ξεφύγει από τη γενικότερη ταυτότητα των μοντέλων.

Στο εμπρός μέρος ξεχωρίζει η αιχμηρή μάσκα με τα διπλά φωτιστικά σώματα LED και τα ιδιαίτερα DRL φώτα ημέρας, ενώ η μεγάλη ζελατίνα φροντίζει για καλή προστασία από τον αέρα. Τα πλευρικά πλαστικά έχουν κορυφαία ποιότητα και προσφέρουν καλή αεροδυναμική προστασία στα πόδια του αναβάτη. Παράλληλα, το λεπτό ρεζερβουάρ δημιουργεί μια άνετη θέση οδήγησης η οποία ολοκληρώνεται από την ιδανική σέλα και τη σωστά μελετημένη τοποθέτηση του τιμονιού.

Η μελετημένη θέση οδήγησης δίνει τη δυνατότητα στον αναβάτη να απολαύσει ανεπηρέαστος τόσο τις καθημερινές μετακινήσεις στην πόλη, όσο και τις εξορμήσεις στην επαρχία, με άνεση και καλή ορατότητα.

Κινητήρας και περιφερειακά με premium χαρακτηριστικά

Advertisement

Στο επίκεντρό της Triumph Tiger Sport 660 βρίσκεται ο τρικύλινδρος σε σειρά κινητήρας των 660 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 81 ίππους στις 10.250 σ.α.λ. και 64 Nm ροπής στις 6.250 σ.α.λ. Ο έλεγχος του γκαζιού είναι ηλεκτρονικός (Ride-by-Wire) και η Triumph έχει φροντίσει να εξοπλίσει την Tiger με δύο προγράμματα οδήγησης και σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης (Traction Control).

Ο δυναμικός χαρακτήρας του κινητήρα προσφέρει πολύ καλές επιδόσεις στη μοτοσικλέτας ανεβάζοντας την αδρεναλίνη όταν το θελήσει ο αναβάτης. Το κορυφαίο όμως χαρακτηριστικό του είναι η φιλικότητα στη λειτουργία η οποία δίνει τη δυνατότητα στον αναβάτη να τον εκμεταλλευτεί στο 100% είτε κινείται χαλαρά στην πόλη, είτε ταξιδεύει στον αυτοκινητόδρομο, είτε διασκεδάζει σε μια όμορφη διαδρομή με στροφές. Παράλληλα, χάρη στην υψηλή τεχνολογία που χρησιμοποιεί η Triumph, η κατανάλωση παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα των 4,5 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα.

Οδηγική συμπεριφορά με τη σφραγίδα της Triumph

Advertisement

Καλός ο κινητήρας, όμορφη η μοτοσικλέτα και καλά εξοπλισμένη, αλλά όλα αυτά χάνονται στο μυαλό του αναβάτη όταν εκείνος αρχίσει να οδηγεί την Tiger Sport 660. Η Triumph έχει τοποθετήσει ένα ατσάλινο περιμετρικό πλαίσιο στη μοτοσικλέτα που συνεργάζεται με ένα ανεστραμμένο πιρούνι 41 χιλ. εμπρός της Showa και ένα ρυθμιζόμενο αμορτισέρ πίσω επίσης της Showa. Τα φρένα είναι της Nissin με δίσκους 310 χιλ. εμπρός και δίσκο 255 χιλ. πίσω και σύστημα ABS.

Η Triumph έχει πετύχει μια εκπληκτική ισορροπία σε όλα τα επίπεδα, αναδεικνύοντας κάθε δυνατό σημείο της μοτοσικλέτας σε κάθε περίσταση. Η ποιότητα των αναρτήσεων σε συνδυασμό με τα δυνατά φρένα κάνουν την καθημερινότητα παιχνιδάκι. Το Tiger Sport 660 είναι πολύ ευέλικτο στην πόλη και μπορεί εκτός από τις άνετες μετακινήσεις να προσφέρει καθημερινή διασκέδαση στον αναβάτη.

Στις στροφές και τη σπορ οδήγηση τα γονίδια της Triumph κάνουν την εμφάνισή τους. Η μοτοσικλέτα χάρη στον εκπληκτικό κινητήρα και το στιβαρό πλαίσιο προσφέρει στιγμές οδηγικής απόλαυσης που θυμίζουν σπορ μοτοσικλέτες άλλων κατηγοριών. Ταυτόχρονα, όταν θέλεις να κινηθείς χαλαρά στη βόλτα σου, καμία μοτοσικλέτα δεν μπορεί να συγκριθεί σε ποιότητα κύλισης.

Advertisement

Η Tiger Sport 660 μπορεί και να ταξιδέψει με χαρακτηριστική ευκολία. Προσφέρει άνεση και καλή προστασία στον αναβάτη, ενώ η εταιρεία έχει σχεδιάσει ειδικά αξεσουάρ όπως βαλίτσες, που ανεβάζουν το επίπεδο της εργονομίας.

Εξοπλισμός από το πάνω ράφι

Θέλοντας και στον τομέα της τεχνολογίας να βάλει τον πήχη ψηλά, η Triumph έχει εξοπλίσει το νέο Tiger Sport 660 πλήρως. Η αρχή γίνεται με την ψηφιακή οθόνη TFT η οποία παρέχει όλες τις πληροφορίες για την κατάσταση της μοτοσικλέτες. Παράλληλα, είναι έτοιμη να δεχτεί το σύστημα συνδεσιμότητας μέσω της εφαρμογής My Triumph στο smartphone.

Ο χειρισμός γίνεται από έναν εύχρηστο διακόπτη στο τιμόνι και από εκεί ο αναβάτης μπορεί να περιηγηθεί στο μενού, να επιλέξει ανάμεσα στα δύο προγράμματα οδήγησης (Rain, Road), να αλλάξει τη ρύθμιση εμπλοκής του Traction Control. Η μοτοσικλέτα διαθέτει επίσης μεγάλο ρεζερβουάρ καυσίμου 17 λίτρων, immobilizer που αυξάνει την ασφάλεια, ρυθμιζόμενη ζελατίνα και πάνω από 40 αξεσουάρ για να αναβαθμίσεις το Tiger Sport 660.

Η κορυφαία μοτοσικλέτα της Triumph είναι διαθέσιμη σε τέσσερις χρωματισμούς και μπορείτε να το βρείτε στο δίκτυο συνεργατών της Triumph. Αυτήν την εποχή είναι η καλύτερη εποχή να αποκλείσετε ένα Tiger Sport 660 καθώς η εταιρεία την προσφέρει με όφελος 800 ευρώ. Η τιμή προσφοράς της μοτοσικλέτας είναι στα 8.590 ευρώ!