Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

H Yamaha μπαίνει στη Formula E με τη θρυλική Lola

Ελλάδα 20:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Yamaha μπαίνει στη Formula E με τη θρυλική Lola

NEWSMOTO

H Yamaha μπαίνει στη Formula E με τη θρυλική Lola

NEWSMOTO

Η Yamaha ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Lola με στόχο τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα ηλεκτρικών μονοθεσίων Formula E.

Advertisement
Advertisement

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula E έχει αποκτήσει πλέον σοβαρή υπόσταση έχοντας προσελκύσει κορυφαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων να πειραματιστούν πάνω στα ηλεκτρικά αγωνιστικά μονοθέσια. Πλέον, ο θεσμός θα αποκτήσει ακόμα έναν σημαντικό κατασκευαστή, αυτήν τη φορά από την πλευρά των δύο τροχών.

Η Yamaha ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Lola Cars προκειμένου να αναπτύξει και να προμηθεύσει ηλεκτρικά συστήματα μετάδοσης της κίνησης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula E της FIA. Μέσω αυτής της συνεργασίας η Yamaha θα εργαστεί πάνω στην εξέλιξη ηλεκτρικών συστημάτων υψηλής απόδοσης για να αποκτήσει τεχνογνωσία που θα τη βοηθήσουν να χρησιμοποιήσει σε δεύτερη φάση στις μοτοσικλέτες της.

Η Lola από την άλλη, είναι ένα ιστορικό όνομα στους αγώνες αυτοκινήτου με έντονη δραστηριότητα και στην Formula 1 πριν από μερικές δεκαετίες. Η βρετανική εταιρεία προμηθεύει ομάδες με ολοκληρωμένα πακέτα οχημάτων για αγωνιστική χρήση στο πρωτάθλημα Formula E και η εμπειρία της είναι σημαντική σε αυτόν τον τομέα.

Advertisement
Advertisement

Η συνεργασία λοιπόν με τη Yamaha θα δώσει μια επιπλέον ώθηση στη Lola ώστε να μπορεί να παρουσιάσει ένα σύνολο υψηλής τεχνολογίας τόσο στην απόδοση όσο και στην διαχείριση της ενέργειας της μπαταρίας.

Η Yamaha έχει θέσει έναν περιβαλλοντικό στόχο σε όλη την εταιρεία να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα έως το 2050. Για να δημιουργήσει έναν πιο βιώσιμο κόσμο, η Yamaha θα συνεχίσει να προωθεί την έρευνα και την ανάπτυξη τεχνολογιών που συμβάλλουν στη βιωσιμότητα.