Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Honda CBR250RR SP: Το όνειρο του 18χρονου

Ελλάδα 19:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Honda CBR250RR SP: Το όνειρο του 18χρονου

NEWSMOTO

Honda CBR250RR SP: Το όνειρο του 18χρονου

NEWSMOTO

Η Honda παρουσίασε για το 2023 μια ειδική έκδοση SP του εκρηκτικού CBR250RR.

Advertisement
Advertisement

Είναι πολύ κρίμα που κάποια μοντέλα που βγαίνουν από το εργοστάσιο της Honda ή και άλλων μεγάλων κατασκευαστών, δεν φτάνουν τελικά στην Ευρώπη. Τρανό παράδειγμα αποτελεί η CBR600RR η οποία σταμάτησε να εισάγεται στην ευρωπαϊκή αγορά, όπως και το CBR250RR που παρουσιάστηκε το 2022 και έκανε μικρούς και μεγάλους να σκάσουν από τη ζήλια τους.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η Honda ανακοίνωσε την έλευση μιας νέας έκδοσης της μικρής supersport μοτοσικλέτας που φέρει το λογότυπο SP για το 2023. Η νέα CBR 250RR SP σε πρώτη φάση είναι βαμμένη στα αγωνιστικά χρώματα του HRC θυμίζοντας την αγωνιστική CBR1000RR-R SP που βλέπουμε στις πίστες αγώνων παγκοσμίου επιπέδου.

Advertisement
Advertisement

 

Το νέο CBR 250RR SP είναι εξοπλισμένο με έναν δικύλινδρο κινητήρα 249 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 42 ίππους στις 13.000 σ.α.λ. με ανεβασμένη την συμπίεση στο 12,5:1. Η μοτοσικλέτα διαθέτει ένα προηγμένο σύστημα ψεκασμού με ηλεκτρονικό γκάζι (Ride by Wire) και επιλογές οδήγησης, ενώ η Honda έχει φροντίσει να τοποθετήσει quickshifter στο κιβώτιο ταχυτήτων για ακόμα πιο… αγωνιστική αίσθηση.

Advertisement

Η έκδοση SP είναι εφοδιασμένη με πιο ποιοτικές αναρτήσεις της Showa με ανεστραμμένο πιρούνι Big Piston εμπρός και μονό ρυθμιζόμενο αμορτισέρ πίσω. Η μοτοσικλέτα ζυγίζει μόλις 170 κιλά και σίγουρα οι επιδόσεις είναι άκρως ανταγωνιστικές. Το μοναδικό αρνητικό στην περίπτωση του CBR 250RR SP είναι ότι δεν έρχεται στην Ευρώπη και προορίζεται μόνο για τις αγορές της Ασίας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο μέλος στην οικογένεια CL της Honda
Η Akrapovic στο πλευρό της Repsol Honda το 2023 (+video)
Θα δούμε άραγε «ντυμένο» Honda Hornet; (+video)