Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Honda Gold Wing GL1800: Αρχικά Apple CarPlay και τώρα Android Auto!

Ελλάδα 6:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Honda Gold Wing GL1800: Αρχικά Apple CarPlay και τώρα Android Auto!

NEWSMOTO

Honda Gold Wing GL1800: Αρχικά Apple CarPlay και τώρα Android Auto!

NEWSMOTO

Η τουριστική ναυαρχίδα της Honda αναβαθμίζεται ηλεκτρονικά, με την επικοινωνία μοτοσυκλέτας και smartphone να πραγματοποιείται πλέον και μέσω Android Auto.

Advertisement
Advertisement

H σειρά Gold Wing GL μετρά πάνω από τέσσερις δεκαετίες εξέλιξης, ξεκινώντας το 1975 με κινητήρα 1000cc και υιοθετώντας στο πέρασμα του χρόνου πρωτοποριακές εφαρμογές, όντας μια μοτοσυκλέτα χλιδής για λίγους. Όπως -για παράδειγμα- cruise control, ηχοσύστημα, ημι-ενεργητική ανάρτηση, συνδεσιμότητα bluetooth, κιβώτιο DCT (διπλού συμπλέκτη), κάθε μορφής ηλεκτρονικά βοηθήματα κλπ. Το 2018 μάλιστα, ήταν και η πρώτη μοτοσυκλέτα που δέχθηκε το Apple CarPlay, κάνοντας εφικτή τη σύνδεση μοτοσυκλέτας και iphone προς όφελος της πλοήγησης.

Τώρα είναι η σειρά του Android να μπει στο παιχνίδι μέσω της εφαρμογής Android Auto. Η εν λόγω πλατφόρμα απλουστεύει τις λειτουργίες του κινητού και τις περνάει στον αναβάτη μέσα από την οθόνη που επέχει θέση πολυοργάνου. Οι προκείμενοι κατασκευαστές μάλιστα, ισχυρίζονται πως τα συστήματα αυτά αποσπούν ελάχιστα τον αναβάτη καθώς οι εντολές που δίνονται είναι φωνητικές. Όσο ελάχιστη μπορεί να είναι δηλαδή η απόσπαση προσοχής από τα μηνύματα, τη μουσική κ.α. που βρίσκονται στο κινητό μας.

Advertisement
Advertisement

Όλοι ευχαριστημένοι

Καθόσον το βελτιωμένο Gοld Wing του 2020 μας είναι ήδη γνωστό από πέρυσι το Νοέμβριο, θεωρούμε την προσθήκη του Android Auto στα τέλη του 2020 σαν αναβάθμιση στην αναβάθμιση, κάτι που προφανώς κρίθηκε απαραίτητο μετά τη γκρίνια των αναβατών με συσκευές Android. Με τα Apple CarPlay και Android Auto η Honda δηλώνει έτοιμη να προχωρήσει την ενσωμάτωση τέτοιων λογισμικών και σε άλλα μοντέλα της, αποσκοπώντας στην ακόμα μεγαλύτερη άνεση του κοινού της. Το μέλλον είναι εδώ και αν δεν το βλέπαμε πάνω σε μια ναυαρχίδα -και δη της Honda- που αλλού θα μπορούσαμε;

Advertisement

Πολλές οι αναβαθμίσεις

Advertisement

Να Θυμίσουμε εδώ πως το 2018 η μοτοσυκλέτα είχε ανασχεδιαστεί ριζικά και είχε ελαφρύνει σημαντικά, αποκτώντας τελείως νέο πλαίσιο, νέα ανάρτηση μπροστά, σύστημα Apple CarPlay, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα, Smart Key, τέσσερα οδηγικά προγράμματα, Hill Start Assist, σύστημα ελέγχου πρόσφυσης Honda Selectable Torque Control (HSTC), τετραβάλβιδες κεφαλές στον επίπεδο 6κύλινδρο κινητήρα και αυξημένη ιπποδύναμη (125 από 116Hp).

Για το 2020-21 έχει δεχθεί αναβαθμίσεις στη λειτουργία του ψεκασμού και του κιβώτιου διπλού συμπλέκτη (DCT), που σκοπό έχουν να προσφέρουν καλύτερο έλεγχο στον αναβάτη όταν αυτός κινείται με πολύ χαμηλές ταχύτητες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως έχουμε να κάνουμε με μεγάλο βάρος, που ανάλογα με την έκδοση κυμαίνεται από τα 365 έως τα 383 κιλά!

Advertisement

Επιπρόσθετα, η χλιδάτη έκδοση Tour έχει νέο σετάρισμα στην ανάρτηση και μεγαλύτερες χειρολαβές συνεπιβάτη, προκειμένου να γίνει ακόμα πιο άνετη στην πολύωρη οδήγηση. Η ίδια έκδοση εφοδιάζεται πλέον και με προβολείς ομίχλης στο βασικό της εξοπλισμό, όπως επίσης και με δεύτερη θύρα USB. Πέραν αυτών καμία άλλη αλλαγή, απλά στη γκάμα προστέθηκαν δύο νέοι χρωματισμοί.

Ότι πληρώνεις παίρνεις

Δεν είναι φθηνή μοτοσυκλέτα το Gold Wing, αλλά με όλα αυτά που κουβαλάει πάνω της μπορούμε να δικαιολογήσουμε τις δυσπρόσιτες τιμές των δύο εκδόσεων της. Στα 32.900€ η Bagger και στα 40.800€ η Tour, έρχονται στην Ελλάδα κατόπιν παραγγελίας. Λάβετε υπόψη πως στη γκάμα της Honda υπάρχει ετοιμοπαράδοτο -στα αρκετά λιγότερα 27.800€– το μοντέλο του 2018-19 στην έκδοση Bagger.

Διαβάστε επίσης:

Yamaha Tracer 9/GT MY2021: Πλήρης ανασχηματισμός

SYM Jet 4 125/150 RX 2021: Σημαντικές αναβαθμίσεις και Euro5

KTM 890 Adventure R & Rally: Όταν το Travel Adventure αποκτά νέα διάσταση