Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Honda NX500: Χαλίφης στη θέση του χαλίφη (+video)

Ελλάδα 11:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Honda NX500: Χαλίφης στη θέση του χαλίφη (+video)

NEWSMOTO

Honda NX500: Χαλίφης στη θέση του χαλίφη (+video)

NEWSMOTO

H Honda αναβαθμίζει και αλλάζει το όνομα στην CB500X φέρνοντας αέρα ανανέωσης στην πιο σημαντική μοτοσικλέτα της κατηγορίας.

Advertisement
Advertisement

Στην EICMA του 2023 η Honda είχε πολλά μοντέλα να επιδείξει και μάλιστα αρκετά από αυτά αποτέλεσαν έκπληξη για το κοινό της μοτοσικλέτας. Με διαφορά όμως η μοτοσικλέτα με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον ήταν η Honda NX500.

Πρόκειται για το μοντέλο που αντικαθιστά έπειτα από δέκα χρόνια την δημοφιλέστατη CB500X και φέρνει ξανά στο προσκήνιο τη σειρά NX που είχε κυριαρχήσει τη δεκαετία του 1980 με την αξεπέραστη Dominator.

Στιλιστικά η καινούρια μοτοσικλέτα ακολουθεί τη δομή του CB500X, ωστόσο έχει αρκετά νέα στοιχείο όπως το εμπρός φωτιστικό σώμα LED, τον πιο αεροδυναμικό σχεδιασμό των πλαϊνών φέρινγκ και το ενισχυμένο υποπλαίσιο. Στην εργονομία η NX500 εξακολουθεί να είναι μια πολύ πρακτική μοτοσικλέτα με ύψος σέλας στα 830 χιλ. και νέο πιο φαρδύ τιμόνι.

Advertisement
Advertisement

Ο κινητήρας παραμένει ο άφθαρτος δικύλινδρος 471 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 47 ίππους και 43 Nm ροπής. Συνεργάζεται με ποιοτικά ηλεκτρονικά συστήματα όπως traction control, ενώ έχει δοθεί έμφαση στις χαμηλές στροφές και στο πιο αποτελεσματικό άπλωμα της ισχύος σε όλο το φάσμα του στροφομέτρου.

Advertisement

Οι αναρτήσεις είναι της Showa με ανεστραμμένο πιρούνι 41 χιλ. εμπρός τεχνολογίας SFF-BP και μονό αμορτισέρ πίσω με ρύθμιση προφόρτισης. Τα φρένα είναι της Nissin με ABS και οι τροχοί είναι χυτοί με διάσταση 19 ιντσών εμπρός και 17 ιντσών πίσω.

Advertisement

Θυμίζουμε ότι η CB500X είναι στην πρώτη θέση των πωλήσεων τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και σίγουρα η έλευση της NX500 θα ανανεώσει το ενδιαφέρον του κοινού.

Η νέα Honda NX500.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αποστολή newsmoto: Η πριγκίπισσα επιστρέφει (+video)
Αποστολή newsmoto: Εκπληκτική η νέα Honda Hornet 1000
«Γάζωσε» στον πρώτο της αγώνα η Honda CR Electric