Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Horex VR6 Raw 99: Γερμανικός «εξακύλινδρος» ποιμενικός

Ελλάδα 16:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Horex VR6 Raw 99: Γερμανικός «εξακύλινδρος» ποιμενικός

NEWSMOTO

Horex VR6 Raw 99: Γερμανικός «εξακύλινδρος» ποιμενικός

NEWSMOTO

Η Horex γιορτάζει τα – σχεδόν – 100 χρόνια ζωής της με άφθονα ανθρακονήματα στα μοντέλα της.

Advertisement
Advertisement

Στην Έκθεση Intermot της Κολωνίας η Horex έκλεψε την παράσταση παρουσιάζοντας την αναβίωση ενός κλασικού της μοντέλου – Regina Evo – τοποθετώντας του πλαίσιο από ανθρακονήματα. Για να κάνει ακόμα πιο δυναμική την παρουσία της, η γερμανική μάρκα προχώρησε στην παρουσίαση ακόμα μιας ειδικής έκδοσης με πολύ carbon και 6κύλινδρο κινητήρα.

Η Horex, η οποία έχει περάσει στα χέρια της 3C Carbon Company από το 2014 και γνωρίζει μια σπουδαία αναβίωση, γιορτάζει το 2022 τα 99 χρόνια από την ίδρυσή της και κάνει ότι μπορεί για να το αναδείξει. Πίσω στο 2018 είχε παρουσιάσει μια πρωτότυπη μοτοσικλέτα η οποία ονομάστηκε VR6 RAW και τώρα βρήκε την ευκαιρία να την κάνει πράξη δημιουργώντας την έκδοση παραγωγής VR6 RAW 99 (το «99» αναφέρεται στα 99 χρόνιας ζωής της εταιρείας).

Advertisement
Advertisement

Το ξεχωριστό roadster μοντέλο είναι εξοπλισμένο με έναν εξακύλινδρο κινητήρα σε σειρά 1.218 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 161 ίππους και 128 Nm ροπής. Το πλαίσιο είναι από ανθρακονήματα, το ίδιο και το υποπλαίσιο κάτι που έχει μειώσει το βάρος στα 215 κιλά, ενώ τα φωτιστικά σώματα είναι LED και ο χρωματισμός μαύρος με κόκκινες λεπτομέρειες.

Οι αναρτήσεις είναι από το «πάνω ράφι» της Ohlins με ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός και μονό αμορτισέρ πίσω πλήρως ρυθμιζόμενα. Το σύστημα πέδησης έχει αναλάβει η Brembo με δαγκάνες M50, ενώ οι ζάντες είναι χαμηλού βάρους, το ίδιο και η μπαταρία λιθίου. Η μοτοσικλέτα θα είναι διαθέσιμη σε περιορισμένο αριθμό και θα κοστίζει 50.000 ευρώ, με τις παραδόσεις να αρχίζουν τον Μάρτιο του 2023.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Cafe racer εισβολή από την Brixton (+video)
Σε τέσσερις εκδόσεις η ανανεωμένη -και αγέραστη- Vespa GTS (+video)
Αυτή είναι η πρώτη ηλεκτρική μοτοσικλέτα της Kawasaki

Advertisement