Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Οι Αμερικανοί εισβάλουν στο MotoGP (+video)

Ελλάδα 14:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι Αμερικανοί εισβάλουν στο MotoGP (+video)

NEWSMOTO

Οι Αμερικανοί εισβάλουν στο MotoGP (+video)

NEWSMOTO

Η ομάδα Trackhouse Racing αναλαμβάνει τη δορυφορική ομάδα της Aprilia στο MotoGP το 2024.

Advertisement
Advertisement

Η απότομη και σίγουρα άκομψη διακοπή της συνεργασίας της ομάδας RNF με την Aprilia λίγο μετά το τέλος του φετινού πρωταθλήματος MotoGP προβλημάτισε τη διοργανώτρια Dorna. Παρ’ όλα αυτά το πρόβλημα κάποιου είναι μια ευκαιρία για κάποιον άλλον κάτι που αποδείχτηκε με την έλευση της Trackhouse Racing στο MotoGP.

Το 2024 και για τα επόμενα τρία χρόνια η δορυφορική ομάδα της Aprilia θα συμμετέχει στο MotoGP κάτω από την ομπρέλα της Trackhouse Racing. Η αμερικανική ομάδα δημιουργήθηκε πριν από μερικά χρόνια από τον Τζάστιν Μάρκς και συμμετέχει με τεράστια επιτυχία στο πρωτάθλημα NASCAR της Αμερικής.

Advertisement
Advertisement

Το MotoGP προσέλκυσε τους ανθρώπους της Trackhouse Racing και το καλοκαίρι που μας πέρασε προσέγγισαν την Dorna με στόχο να διερευνήσουν την πιθανότητα να μπουν στο πρωτάθλημα. Η ευκαιρία που περίμεναν ήρθε με την αποχώρηση της RNF και πλέον θα έχουμε μια αμερικανική ομάδα στο πρωτάθλημα από το 2024.

Στην παρουσίαση της ομάδας παραβρέθηκε ο νέος επικεφαλής μάρκετινγκ του MotoGP, Νταν Ροσομόντο (πρώην επικεφαλής του NBA στις ΗΠΑ) ο οποίος σίγουρα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην έλευση της Trackhouse Racing στο MotoGP. Ο Τζάστιν Μαρκς και η ομάδα του είχαν ετοιμάσει μάλιστα μια ειδική έκδοση της αγωνιστικής Aprilia RS-GP στα χρώματα της αμερικανικής σημαίας, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τον Νίκ Χέιντειν.

Advertisement

Οι αναβάτες της ομάδας για το 2024 θα είναι οι Μιγκέλ Ολιβέιρα και Ραούλ Φερνάντεζ τους οποίους θα δούμε για πρώτη φορά στις αρχές Φεβρουαρίου, στις πρώτες δοκιμές χειμώνα του 2024 στη Σεπάνγκ της Μαλαισίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο MotoGP: O Λούκα Μαρίνι στη Repsol Honda
Δείτε το ντεμπούτο του Μαρκ Μάρκεθ με την Ducati (+video)
MotoGP: Πρωταθλητής 2023 ο Πέκο Μπανάια με νίκη στη Βαλένθια