Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Η απίθανη ιστορία που κρύβεται πίσω από την Magpul Ronin 47

Ελλάδα 16:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η απίθανη ιστορία που κρύβεται πίσω από την Magpul Ronin 47

NEWSMOTO

Η απίθανη ιστορία που κρύβεται πίσω από την Magpul Ronin 47

NEWSMOTO

Σε δημοπρασία εμφανίστηκε μία από τις μόλις 47 Magpul Ronin με την απίστευτη ιστορία.

Advertisement
Advertisement

Υπάρχουν δύο ξεχωριστές ιστορίες που κρύβονται πίσω από την Magpul Ronin 47. Η μία αφορά την ίδια τη μοτοσικλέτα η οποία έχει ως εξής: Το 2009, όταν η Buell είδε την πόρτα της εξόδου από την Harley Davidson δέχτηκε μια περίεργη παραγγελία από την Magpul, μια μικρή εταιρεία από την Αμερική.

Η Magpul αγόρασε πενήντα Buell 1125R με στόχο να δημιουργήσει 47 μοναδικά δίκυκλα αφιερωμένα στη δραματική ιστορία των Ronin 47. Πάμε τώρα την ιστορία των Ronin 47 η οποία αφορά μια ομάδα από 47 σαμουράι στην Ιαπωνία του 18ου αιώνα.

Οι 47 σαμουράι είδαν τον δάσκαλό τους να αναγκάζεται άδικα να αυτοκτονεί (χαρακίρι) και έβαλαν σκοπό της ζωής τους να εκδικηθούν το θάνατό του. Η συγκεκριμένη βεντέτα έμεινε στην ιστορία ως Ako.

Advertisement
Advertisement

Πίσω τώρα στις μοτοσικλέτες, η εταιρεία Magpul αποφάσισε λοιπόν να υλοποιήσει το Project Ronin 47 δημιουργώντας 47 μοναδικές μοτοσικλέτες. Η βάση τους ήταν οι Buell 1125R με κινητήρα δικύλινδρο Rotax 1.125 κ.εκ. χρησιμοποιώντας το αυθεντικό πλαίσιο και ψαλίδι. Η Μagpul επενέβη στις αναρτήσεις αναβαθμίζοντας το αμορτισέρ και το πιρούνι, ενώ και τα φρένα είναι της ZTL.

Advertisement

Οι τροχοί είναι ειδικής παραγγελίας από αλουμίνιο με την ουρά και τη μάσκα εμπρός να έχουν αποκτήσει έναν πιο… Mad Max χαρακτήρα. Οι 47 Magpul Ronin που κατασκευάστηκαν είχαν για πολύ καιρό εξαφανιστεί, ωστόσο πρόσφατα εμφανίστηκε μία σε δημοπρασία. Η νούμερο 37 Magpul Ronin πωλείται από την Bring A Trailer με την τιμή της να αναμένεται να ξεπεράσει τις 35.000 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρώτη εικόνα του motocross πλαισίου της Triumph (+video)
Τι είναι το BMW Motorrad Welt που θα παρουσιαστεί η R1300GS;
Επιτέλους αναγνώριση για τον πιο σημαντικό άνθρωπο της Honda (+video)