Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Η «χρυσή» MV Agusta είναι για λίγους (+τιμή)

Ελλάδα 11:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «χρυσή» MV Agusta είναι για λίγους (+τιμή)

NEWSMOTO

Η «χρυσή» MV Agusta είναι για λίγους (+τιμή)

NEWSMOTO

Μετά από δύο χρόνια από την πρώτη της αποκάλυψη η MV Agusta Superveloce 1000 Series Oro είναι διαθέσιμη σε μόλις 500 μονάδες.

Advertisement
Advertisement

Η MV Agusta επιτέλους μετά από δύο χρόνια ανακοίνωσε ότι η Superveloce 1000 Series Oro είναι διαθέσιμη για το κοινό. Όταν λέμε κοινό βέβαια εννοούμε ένα πολύ μικρό κομμάτι του πληθυσμού καθώς η μοτοσικλέτα θα κατασκευαστεί σε μόλις 500 αντίτυπα με την τιμή της να συμβαδίζει με το όνομά της.

Ενδεικτικά θα αναφέρουμε ότι στην Αυστρία η μοτοσικλέτα κοστίζει 82.000 ευρώ, ενώ στη Γερμανία είναι ελαφρώς φθηνότερη, στις 68.000 ευρώ.

Η MV Agusta Superveloce 1000 Series Oro είναι η μοναδική Superveloce με κινητήρα 999 κ.εκ. τετρακύλινδρο που προέρχεται από το Brutale. Αποδίδει τους εξωφρενικούς 208 ίππους και 116,5 Nm ροπής συνοδευόμενος από πλούσια ηλεκτρονικά βοηθήματα, αγωνιστικό κιβώτιο ταχυτήτων τύπου κασέτα και αδιανόητες επιδόσεις. Η μοτοσικλέτα έχει τελική ταχύτητα 320 χλμ./ώρα και επιταχύνσεις MotoGP.

Advertisement
Advertisement

H «χρυσή» MV Agusta τιμάει το όνομά της με τις χρυσές αναρτήσεις της Ohlins. Το πιρούνι εμπρός και το αμορτισέρ πίσω είναι ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενα και διαθέτουν επίσης ημι-ενεργητική λειτουργία απόσβεσης. Τα φρένα είναι της Brembo με ABS Στροφής έχοντας και σύστημα ψύξης τεχνολογίας επίσης MotoGP. Το συνολικό βάρος της Oro είναι 209 κιλά.

Τον premium χαρακτήρα της μοτοσικλέτας ενισχύουν τα αμέτρητα carbon αξεσουάρ, το σύστημα εξάτμισης της Akrapovic και το δέρμα αλκαντάρα στη σέλα. Παράλληλα χρησιμοποιεί αεροδυναμικά φτερά στα φέρινγκ τα οποία παράγουν κάθετη δύναμη 39,2 κιλών σε ταχύτητες άνω των 240 χλμ./ώρα.

Η διάθεση των 500 συλλεκτικών MV Agusta Superveloce 1000 Series Oro ξεκινάει από τον Ιούλιο του 2024 και δύσκολα θα προλάβετε μία. Μην ανησυχείτε όμως, η MV Agusta αναμένεται το 2025 να προσθέσει στην γκάμα της τη βασική έκδοση της Superveloce 1000.