Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Η Ducati τιμά τον Άιρτον Σένα με μια συλλεκτική Monster

Ελλάδα 12:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Ducati τιμά τον Άιρτον Σένα με μια συλλεκτική Monster

NEWSMOTO

Η Ducati τιμά τον Άιρτον Σένα με μια συλλεκτική Monster

NEWSMOTO

Μετά από 30 χρόνια η Ducati κατασκευάζει ακόμα ένα μοντέλο αφιερωμένο στον θρυλικό Άιρτον Σένα.

Advertisement
Advertisement

Ήταν καλοκαίρι του 1990 όταν ο τεράστιος Κλαούντιο Καστιλιόνι, τότε ιδιοκτήτης της Ducati, παρέδιδε στον Άιρτον Σένα την πρώτη του Ducati 851. Ο Βραζιλιάνος πιλότος, τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Formula 1 ήταν λάτρης των δύο τροχών και ιδιαίτερα της Ducati με την οποία είχε μια πολύ ιδιαίτερη σχέση.

Λίγα χρόνια αργότερα ο Σένα ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα την 916 όταν την είδε στη Μόντσα για πρώτη φορά και αμέσως παράγγειλε μια μοτοσικλέτα από την Ducati. Οι Ιταλοί ωστόσο είχαν κάτι ακόμα πιο εντυπωσιακό στο μυαλό τους και αποφάσισαν να δημιουργήσουν την ειδική έκδοση Ducati 916 Senna η οποία είναι αυτήν τη στιγμή η πιο σπάνια και ακριβή Ducati στον κόσμο ως συλλεκτικό κομμάτι.

Ο θάνατος του Σένα λίγο πριν την παραγωγή της 916 Senna σταμάτησε όλες τις εργασίες, ωστόσο έπειτα από συνεννόηση με την οικογένεια του Βραζιλιάνου το μοντέλου βγήκε τελικά στην παραγωγή σε 300 μονάδες.

Advertisement
Advertisement

Επιστρέφουμε στο 2024 και 30 χρόνια μετά η Ducati τιμάει για μια ακόμα φορά τον Άιρτον Σένα. Αυτήν τη φορά οι άνθρωποι από την Μπολόνια αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια ιδιαίτερη Monster για να ζωντανέψουν ξανά τον θρύλο του βραζιλιάνου πιλότου.

Η Ducati Monster Senna θα κατασκευαστεί σε 341 μονάδες ένας αριθμός που προκύπτει από τους 3 τίτλους του και τις 41 νίκες του στα Grand Prix. Η μοτοσικλέτα είναι βαμμένη στα χρώματα της σημαίας της Βραζιλίας και του κράνους του Σένα σε κίτρινο, πράσινο και λευκό. Η μοτοσικλέτα παρουσιάστηκε στην πίστα της Imola στο πλαίσιο του Grand Prix Formula 1 που πραγματοποιείται το τριήμερο 17-19 Μαΐου.

Η επιλογή της Monster πάντως δεν είναι τυχαία καθώς ο Βραζιλιάνος ήταν ιδιοκτήτης μια Monster 900. Μάλιστα το 1993 στη διάρκεια του Grand Prix Monaco είχε εμφανιστεί στο απογευματινό γκαλά οδηγώντας τη συγκεκριμένη μοτοσικλέτα.