Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Η Great Wall κατασκεύασε 8κύλινδρη μοτοσικλέτα! (+video)

Ελλάδα 12:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Great Wall κατασκεύασε 8κύλινδρη μοτοσικλέτα! (+video)

NEWSMOTO

Η Great Wall κατασκεύασε 8κύλινδρη μοτοσικλέτα! (+video)

NEWSMOTO

Η κινεζική Great Wall μπαίνει στον κόσμο των μοτοσικλετών με εμφατικό τρόπο.

Advertisement
Advertisement

Η Great Wall Motor μέχρι πριν από μερικές ημέρες ήταν γνωστή για τα κινεζικά αυτοκίνητα τα οποία έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε διάφορες μορφές στις αγορές της Ευρώπης. Η GWM είναι η πιο παλιά αυτοκινητοβιομηχανία στην Κίνα και παρότι δεν έχει γίνει τόσο γνωστή όπως οι BYD και MG διατηρεί ένα σταθερό status τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και σε πολλές αγορές της Ασίας.

Εκείνο που δεν περιμέναμε ωστόσο είναι η Great Wall Motor να ασχοληθεί με τις μοτοσικλέτες. Η GWM λοιπόν όχι μόνο παρουσίασε την πρώτη της μοτοσικλέτα, αλλά το έκανε με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Πρόκειται για τη Souo S 2000 ST, μια touring μοτοσικλέτα στα πρότυπα της Honda Gold Wing, αλλά με έναν πολύ ιδιαίτερο κινητήρα.

Η μοτοσικλέτα της Great Wall Motor είναι εξοπλισμένη με έναν 8κύλινδρο (ναι καλά διαβάσατε, 8κύλινδρο) κινητήρα boxer 2.0 λίτρων χωρίς να έχουμε όμως ακόμα στοιχεία επιδόσεων. Το γιγάντιο μηχανικό σύνολο συνεργάζεται με ένα κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων (συν όπισθεν) και η μετάδοση γίνεται με άξονα. Ο κινητήρας της Souo είναι ο μεγαλύτερος boxer που έχει τοποθετηθεί σε μοτοσικλέτα.

Advertisement
Advertisement

Εκτός από τον εντυπωσιακό κινητήρα, η μοτοσικλέτα χρησιμοποιεί αρκετά προηγμένη τεχνολογία τόσο στο πλαίσιο όσο και στις αναρτήσεις (δανεισμένη από το Honda Gold Wing 1800). Ο εξοπλισμός είναι επίσης πολύ πλούσιος με ενσωματωμένες βαλίτσες, LED φώτα, ABS στα φρένα, ψηφιακή οθόνη με σύστημα ήχου και συνδεσιμότητα, θερμαινόμενη σέλα και grip.

Το Souo S 2000 ST θα κατασκευαστεί σε δύο εκδόσεις, την ST και την GL και δεν αποκλείεται να είναι η πρώτη μοτοσικλέτα που θα ταξιδέψει στην Ευρώπη από την GWM.