Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Η υπηρεσία ανταλλάξιμων μπαταριών για το Yamaha NEO’s στην Ευρώπη είναι γεγονός

Ελλάδα 13:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η υπηρεσία ανταλλάξιμων μπαταριών για το Yamaha NEO’s στην Ευρώπη είναι γεγονός

NEWSMOTO

Η υπηρεσία ανταλλάξιμων μπαταριών για το Yamaha NEO’s στην Ευρώπη είναι γεγονός

NEWSMOTO

Η Yamaha ξεκίνησε σημαντική συνεργασία με τη Swobbee στη Γερμανία που θα δώσει λύση στη φόρτιση των ηλεκτρικών scooter.

Advertisement
Advertisement

Η αλήθεια είναι ότι η Ευρώπη δεν έχει ακολουθήσει τα γοργά βήματα εξέλιξης της Ασίας στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Πάρτε για παράδειγμα χώρες όπως το Βιετνάμ, η Ταϊβάν, η Ινδονησία και η Κίνα που έχουν αναπτύξει ήδη τεράστια δίκτυα με σταθμούς ανταλλάξιμων μπαταριών για ηλεκτρικά δίκυκλα δίνοντας ουσιαστική λύση στο ζήτημα της φόρτισης.

Στην Ευρώπη δειλά-δειλά έχει ξεκινήσει να μπαίνει στη ζωή μας η νοοτροπία της αστικής μετακίνησης με ηλεκτρικό δίκυκλο, είτε αυτό είναι scooter, είτε ποδήλατο, είτε πατίνι, είτε μοτοσικλέτα. Αυτό ίσως που θα πιέσει περισσότερο προς την εξέλιξη είναι η εμπλοκή μεγάλων κατασκευαστών στον τομέα όπως είδαμε πρόσφατα από τη Yamaha.

Η Yamaha Motor Europe αποφάσισε να ξεκινήσει μια πολύ σημαντική συνεργασία με την εταιρεία Swobbee η οποία ειδικεύεται στις σύγχρονες υποδομές για την ανταλλαγή και φόρτιση μπαταριών. Αυτή η συνεργασία έχει να κάνει κυρίως με το ηλεκτρικό scooter Yamaha NEO’s για το οποίο η Swobbee έχει ήδη αναπτύξει ένα δίκτυο σταθμών ανταλλαγής μπαταριών αρχικά στο Βερολίνο της Γερμανίας. Η υπηρεσία ανταλλάξιμων μπαταριών έρχεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη από τη Yamaha.

Advertisement
Advertisement

Αυτή η ενέργεια θα ξεκινήσει τον Ιούλιο του 2024. Μάλιστα η Swobbee δεν απευθύνεται μόνο σε εκείνους που έχουν αποκτήσει το scooter της Yamaha. Η ίδια η εταιρεία προσφέρει με εκμίσθωση το NEO’s καλύπτοντας έτσι ακόμα ένα μεγάλο ζήτημα που είναι η απόκτηση του scooter. Συγκεκριμένα, οι πελάτες με άδεια οδήγησης AM (50 κ.εκ.), μπορούν να εγγραφούν στη Swobbee για να λάβουν ένα ηλεκτρικό scooter Yamaha NEO’s σε μηνιαία βάση.

Η συνδρομή περιλαμβάνει συντήρηση, επισκευή, ασφάλιση και αντικατάσταση σε περίπτωση δυσλειτουργιών. Οι συνδρομητές μπορούν να ανταλλάξουν δωρεάν τις κενές μπαταρίες με πλήρως φορτισμένες, στους σταθμούς φόρτισης της Swobbee. Ενσωματώνοντας τις μπαταρίες του Yamaha NEO’s στους προηγμένους σταθμούς φόρτισης της Swobbee, οι αναβάτες μπορούν να απολαμβάνουν μια απρόσκοπτη, αποτελεσματική και ασφαλή εμπειρία φόρτισης.