Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Η νέα Ducati DesertX Rally κάνει τα Enduro να τρέμουν (+video)

Ελλάδα 19:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα Ducati DesertX Rally κάνει τα Enduro να τρέμουν (+video)

NEWSMOTO

Η νέα Ducati DesertX Rally κάνει τα Enduro να τρέμουν (+video)

NEWSMOTO

Η Ducati παρουσίασε την πιο «χωμάτινη» DesertX που έχει κατασκευάσει μέχρι τώρα βγαλμένη από το Hard Enduro.

Advertisement
Advertisement

Όταν ο Αντουάν Μεό ολοκλήρωνε το φετινό Iron Road Prolog, τον περίφημο αγώνα Hard Enduro στο Erzbergrodeo της Αυστρίας, στη σέλα μιας ειδικά διαμορφωμένης DesertX οι άνθρωποι της Ducati αμέσως έτριψαν τα χέρια τους με ικανοποίηση.

Μόλις είχε γεννηθεί η πρώτη ειδική έκδοση της κορυφαίας Off-Road μοτοσικλέτας των Ιταλών και το όνομα αυτής είναι Rally.

Στο 3ο επεισόδιο της σειράς World Ducati Premiere παρουσιάστηκε η Ducati DesertX Rally, μια ειδική έκδοση του μοντέλου με έμφαση στο Off-Road και το Enduro. Οπτικά η μοτοσικλέτα ξεχωρίζει από τον ειδικό χρωματισμό που προήλθε από την αγωνιστική έκδοση και φυσικά από το ψηλό φτερό εμπρός τύπου enduro.

Advertisement
Advertisement

Οι σημαντικές αλλαγές ξεκινούν από τις αναρτήσεις. Η Ducati επέλεξε λύσεις που χρησιμοποιούνται συνήθως στους αγώνες enduro με ένα θηριώδες ανεστραμμένο πιρούνι της KYB εμπρός και ένα πλήρως ρυθμιζόμενο αμορτισέρ πίσω. Οι διαδρομές έχουν αυξηθεί στα 250 χιλ. ενώ τα καλάμια έχουν επίστρωση Kashima DLC. Στο πακέτο περιλαμβάνεται επίσης ένα αμορτισέρ τιμονιού της Ohlins και αλουμινένιες τιμονόπλακες κατασκευασμένες σε CNC.

Advertisement

Καινούριοι είναι και οι τροχοί της Rally με ενισχυμένα κέντρα από ατσάλι και στεφάνια της Takasago Excel. Ο κινητήρας δεν έχει αλλαγές με τον L2 των 937 κ.εκ. να αποδίδει 110 ίππους και 92 Nm ροπής. Στα ηλεκτρονικά έχει προστεθεί η επιλογή Rally για τις πιο σκληρές συνθήκες οδήγησης, ενώ μέσω της TFT οθόνης 5 ιντσών υπάρχει δυνατότητα πλοήγησης μέσω συνδεσιμότητας με smartphone.

Advertisement

Η καινούρια Ducati DesertX Rally αναμένεται στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2024 χωρίς να έχει γίνει γνωστή η τιμή της.

Δείτε τη νέα Rally.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Lamborghini και Ducati σε μια… σύνδεση ασφαλείας (+video)
Δοκιμή: Ducati Diavel V4
Ο κόσμος γίνεται μικρός με την Ducati Multistrada V4 S Grand Tour (+video)