Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Η νέα γενιά Benelli έρχεται με… φόρα

Ελλάδα 13:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η νέα γενιά Benelli έρχεται με… φόρα

NEWSMOTO

Η νέα γενιά Benelli έρχεται με… φόρα

NEWSMOTO

Τα δύο καινούρια BKX που παρουσίασε η Benelli στην EICMA αναμένονται μέσα στο 2024.

Advertisement
Advertisement

Η Benelli περνάει στην επίθεση όσον αφορά την γκάμα των μεσαίων μοτοσικλετών της φέρνοντας αέρα σχεδιαστικής ανανέωσης. Απόδειξη των παραπάνω είναι η έλευση των BKX 300 και BKX 300S, δύο μοντέλων με εντελώς καινούρια σχεδιαστική προσέγγιση απευθείας από τον Centro Stile της Benelli στο Πέζαρο.

Ιδιαίτερα ελκυστικό για την ελληνική αγορά δείχνει να είναι το adventure μοντέλο BKX 300. Πρόκειται για ένα πολυχρηστικό «εργαλείο» κατασκευασμένο τόσο για καθημερινές μετακινήσεις όσο και εξορμήσεις στη φύση και μικρά ταξίδια.

Η BKX 300 είναι εξοπλισμένη με έναν μονοκύλινδρο κινητήρα 292 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 29 ίππους και 24,5 Nm ροπής. Συνεργάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων και συνδυάζει τις καλές επιδόσεις με την αξιοπιστία και την οικονομία στο καύσιμο. Οι αναρτήσεις είναι ποιοτικές καθώς συναντάμε ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός 41 χιλ. και μονό αμορτισέρ πίσω με διαδρομή 180 χιλ. για άνεση και στις χωμάτινες διαδρομές.

Advertisement
Advertisement

Τα φρένα αποτελούνται από έναν δίσκο 280 χιλ. εμπρός και έναν 240 χιλ. πίσω με ABS, ενώ οι τροχοί είναι ακτινωτοί 19 ιντσών εμπρός και 17 ιντσών. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει USB θύρα φόρτισης, LCD ψηφιακή οθόνη, LED φώτα με DRL και ρεζερβουάρ 13 λίτρων.

Advertisement

Η συνταγή της Benelli δείχνει πετυχημένη από την γέννησή της και μένει να δούμε πότε θα προσγειωθεί στην Ελλάδα (το πιθανότερο το 2ο εξάμηνο του 2024) και πόσο θα κοστίζει.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αποστολή newsmoto: Το BKX 300 στο επίκεντρο της Benelli
Νοσταλγία με φόντο τις ακτές του Πέζαρο (+video)
Οι Ιταλοί ψηφίζουν Benelli TRK 702 (+video)