NEWSMOTO

Η Zontes ετοιμάζει τον αντίπαλο του T-MAX

Ελλάδα 3:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Zontes ετοιμάζει τον αντίπαλο του T-MAX

NEWSMOTO

Η Zontes ετοιμάζει τον αντίπαλο του T-MAX

NEWSMOTO

Η Zontes ανεβάζει το παιχνίδι της παρουσιάζοντας το πρώτο maxi-scooter στα 500 κ.εκ.

Advertisement
Advertisement

Η είσοδος της Zontes στον κόσμο των scooter έγινε πριν από μερικά χρόνια με το M310 και συνεχίζεται με πολύ δυναμικό ρυθμό. Πρόσφατα η premium κινεζική μάρκα ξεκίνησε την παραγωγή δύο νέων scooter στα 350 κ.εκ., ένα σπορ (M350) και ένα GT (E350), ενώ το μεγάλο μπαμ έγινε με την παρουσίαση στην Κίνα του πρώτου maxi-scooter της μάρκας με κινητήρα 500 κ.εκ.

Το νέο αυτό μοντέλο ονομάζεται ZT 500 (πιθανότατα E500 αν έρθει στην Ευρώπη) και βασίζεται σχεδιαστικά το καινούριο E350 που έχουμε ήδη συναντήσει στην Ελλάδα. Στο εμπρός μέρος η μάσκα είναι φαρδιά και στρογγυλεμένη για καλή κάλυψη του αναβάτη, ενώ τα ιδιαίτερα φωτιστικά σώματα παραπέμπουν σε ένα ενδιαφέρον φουτουριστικό στυλ. Το μέγεθός είναι μεγαλύτερο από το E350, πλησιάζοντας στην κατηγορία των μεγάλων GT scooter, ενώ η φαρδιά σέλα υπόσχεται άνετα χιλιόμετρα.

Advertisement
Advertisement

Ο κινητήρας είναι ο μονοκύλινδρος των 491 κ.εκ. με απόδοση 46 ίππους και 51 Nm ροπής με την μετάδοση να γίνεται μέσω αυτόματου κιβωτίου CVT. Η Zontes αναφέρει ότι οι επιδόσεις είναι πολύ δυναμικές με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 160 χλμ./ώρα, ενώ η οδηγική συμπεριφορά αναμένεται εξαιρετική χάρη στις αναρτήσεις της KYB, τους τροχούς των 15 ιντσών εμπρός και πίσω και τα φρένα της J.Juan.

Αν κρίνουμε από το E350, το νέο 500άρι maxi-scooter της Zontes, εκτός από εξαιρετικό στο δρόμο, θα είναι και εντυπωσιακό στον εξοπλισμό του. Αναμένεται να διαθέτει σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης όπως traction control, ενώ θα περιλαμβάνει υψηλού επιπέδου σύστημα συνδεσιμότητας με ειδική εφαρμογή για smartphone. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό πότε και αν θα δούμε το ZT 500 στην Ευρώπη, ωστόσο σίγουρα η έλευσή του θα προκαλέσει πυρετό στους αντιπάλους του.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Zontes GK350
Αυτό είναι το διαστημικό Zontes E350
«Ρουά ματ» από την Zontes με την έλευση του M125

Advertisement