Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Μεταγραφικός πυρετός στο MotoGP: Ποιος πάει που;

Ελλάδα 8:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μεταγραφικός πυρετός στο MotoGP: Ποιος πάει που;

NEWSMOTO

Μεταγραφικός πυρετός στο MotoGP: Ποιος πάει που;

NEWSMOTO

Το καλοκαίρι που μας έρχεται αναμένεται καυτό στο MotoGP με τους περισσότερους αναβάτες να μην έχουν εξασφαλίσει το μέλλον τους.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί να βρισκόμαστε στην αρχή της αγωνιστικής χρονιάς στο MotoGP, αλλά η θερμοκρασία έχει ανέβει πολύ στο θέμα των μεταγραφών. Οι φήμες είναι έντονες και συνεχώς έχουμε καινούρια δεδομένα στη μάχη της «μίας θέσης». Το σίγουρο είναι ότι δεν θα αποφύγουμε τις εκπλήξεις για το 2025 με την Ducati να έχει τον πρώτο λόγο στις αναμενόμενες εξελίξεις.

Τα δεδομένα που έχουμε μέχρι στιγμής για το 2025 είναι ότι ο Μπραντ Μπίντερ θα είναι στην KTM, ο Πέκο Μπανάια στην εργοστασιακή Ducati, ο Φάμπιο Κουαρταραρό στη Yamaha, ο Λούκα Μαρίνι στην Honda, ο Φερμίν Αλντεγκέρ στην Pramac Racing και ο Γιόχαν Ζάρκο στην LCR Honda.

Από εκεί και πέρα αρχίζουν τα… όργανα. Σίγουρα το πιο ενδιαφέρον στρατόπεδο είναι αυτό της Ducati από τη στιγμή που υπάρχει μια διαθέσιμη θέση στην εργοστασιακή ομάδα. Υποψήφιοι είναι οι Ένεα Μπαστιανίνι, Χόρχε Μαρτίν και Μαρκ Μάρκεθ με τους δύο πρώτους ξανά να κοντράρονται.

Advertisement
Advertisement

Ο Μαρτίν έχει ξεκαθαρίσει αυτήν τη φορά ότι αν δεν πάρει τη θέση δίπλα στον Μπανάια δεν θα συνεχίσει στην Pramac και θα αναζητήσει αλλού την τύχη του. Πού αλλού; Το πιθανότερο στην Aprilia η οποία αφού δεν κατάφερε να πείσει τον Φάμπιο Κουαρταραρό, περιμένει τον Μαρτίν. Δεν πρέπει ωστόσο να ξεγράψουμε και την περίπτωση του Μάρκεθ αν τελικά αποφασίσει να συνεχίσει την καριέρα του και δεν σταματήσει να αγωνίζεται στο τέλος του 2024.

Στην Aprilia ο Αλέιξ Εσπαργκαρό είναι πιθανό να εγκαταλείψει τους αγώνες και να μείνει κενή η θέση του στην Aprilia. Ο Μαρτίν θα είναι καλή περίπτωση, ενώ Βινιάλες από την άλλη, παρότι δεν έχει συμβόλαιο για το 2025, οι τελευταίου του εμφανίσεις ίσως του εξασφαλίσουν ακόμα ένα συμβόλαιο με την Aprilia.

Στον αέρα βρίσκονται επίσης οι αναβάτες της Trackhouse Aprilia με τους Ολιβέιρα και Φερνάντεζ να μην είναι σίγουροι ότι θα συνεχίσουν. Στην KTM από την άλλη τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα με τον Πέδρο Ακόστα σχεδόν σίγουρα να ανεβαίνει στην εργοστασιακή ομάδα στη θέση του Τζακ Μίλερ. Επίσης, Αγκούστο Φερνάντεζ δεν έχει εξασφαλίσει τη θέση του για το 2025.

Advertisement

Μεγάλο ερωτηματικό τέλος είναι το τι θα κάνει η ομάδα του Βαλεντίνο Ρόσι. Ο φήμες θέλουν την VR46 να εγκαταλείπει την Ducati και να αναλαμβάνει χρέη δορυφορικής ομάδας της Yamaha. Αν αυτό συμβεί τότε θα δούμε τι θα γίνει με τους Μάρκο Μπεζέκι και Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο. Αβέβαιο είναι επίσης το μέλλον του Άλεξ Ρινς στη Yamaha, όπως και του Φράνκο Μορμπιντέλι στην Pramac Ducati.

Στις πρώτες εβδομάδες του καλοκαιριού θα έχουν λυθεί τα περισσότερα ζητήματα και θα έχουμε καλύτερη εικόνα για το grid του MotoGP το 2025.

Advertisement