Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Μήνας ηλεκτρικών δικύκλων ο Δεκέμβριος 2022

Ελλάδα 9:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μήνας ηλεκτρικών δικύκλων ο Δεκέμβριος 2022

NEWSMOTO

Μήνας ηλεκτρικών δικύκλων ο Δεκέμβριος 2022

NEWSMOTO

Για πρώτη φορά τα ηλεκτρικά δίκυκλα στην Ελλάδα πλησίασαν μερίδιο 5% της αγοράς.

Advertisement
Advertisement

Με μια ευχάριστη έκπληξη έκλεισε το 2022 όσον αφορά τα ηλεκτρικά δίκυκλα. Παρά το γεγονός ότι η συνολικές πωλήσεις μοτοσικλετών σημείωσαν πτώση το μήνα Δεκέμβριο – κάτι απόλυτα φυσιολογικό – οι πωλήσεις ηλεκτρικών δικύκλων παρέμειναν ακλόνητες και μάλιστα σημείωσαν άνοδο.

Πιο συγκεκριμένα, στις 2.015 ταξινομήσεις δικύκλων που είχαμε τον τελευταίο μήνα του 2022, τα 96 ήταν ηλεκτρικά, κάτι που σημαίνει ότι η κατηγορία πλησίασε το 5% του μεριδίου της αγοράς για πρώτη φορά.

Advertisement
Advertisement

Στα επιμέρους μοντέλα, το Silence S01 HS ήταν εκείνο που κέρδισε τη μάχη με 11 ταξινομήσεις, ακολουθούμενο από κοντά από το ικανό scooter της Super Soco, το CPX. Στα συνολικά στοιχεία του 2022 ωστόσο η πρώτη θέση πήγε στο Robo-S της Sunra με 95 συνολικά ταξινομήσεις, ένα αποδοτικό δίκυκλο με την αποκλειστική αντιπροσωπεία να την έχει η Perko.

Πολύ δυνατή ήταν η παρουσία του Piaggio 1 το οποίο βρέθηκε στη 2η θέση, ενώ το «βάθρο» συμπλήρωσε ο NIU MQi GT. Το 2022 οι πωλήσεις σε ηλεκτρικά δίκυκλα έφτασαν τα 1.058 σε σύνολο 53.587 δικύκλων και όπως όλα δείχνουν το 2023 δεν αποκλείεται να έχουμε διπλασιασμό των πωλήσεων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ξεκίνησε η διάθεση της επετειακής Vespa 946
Μια Moto Guzzi Le Mans για το Μουσείο Σύγχρονη Τέχνης
Τι είδε ο «Ιταλός» στην Arch Motorcycles; (+video)