Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP: Αεροδυναμικά και στις φόρμες των αναβατών

Ελλάδα 5:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

MotoGP: Αεροδυναμικά και στις φόρμες των αναβατών

NEWSMOTO

MotoGP: Αεροδυναμικά και στις φόρμες των αναβατών

NEWSMOTO

Η «μόδα» των αεροδυναμικών βοηθημάτων στο MotoGP επεκτείνεται και στις αγωνιστικές φόρμες των αναβατών.

Advertisement
Advertisement

Από τότε που το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP «γνώρισε» τον μαγικό κόσμο της αεροδυναμικής τα πράγματα έχουν αλλάξει ριζικά στο πρωτάθλημα. Τα εργοστάσια όχι μόνο έχουν δημιουργήσει ολόκληρες ομάδες μηχανικών που ασχολούνται πλέον αποκλειστικά με αυτόν τον τομέα, αλλά αναζητούν συνεχώς καινοτόμες λύσεις προκειμένου να κερδίσουν το τελευταίο πολύτιμο δέκατο του δευτερολέπτου.

Η Aprilia είναι από τα εργοστάσια που έχουν επενδύσει πολλά στην αεροδυναμική και έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά δημιουργώντας ένα πολύ ανταγωνιστικό πακέτο. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν συνεχίζουν να πιέζουν την εξέλιξη, κάτι που αποδεικνύεται με ένα νέο σχέδιο πατέντας που κατάθεσαν προς κατοχύρωση.

Advertisement
Advertisement

Οι Ιταλοί λοιπόν παρουσίασαν ένα νέο σχέδιο στο οποίο εμφανίζεται μια δερμάτινη αγωνιστική φόρμα με πρόσθετα αεροδυναμικά βοηθήματα σε διάφορα σημεία της. Όπως είναι γνωστό στους αγώνες μοτοσικλέτας η αεροδυναμική επηρεάζεται ιδιαίτερα από τον αναβάτη καθώς αυτός κινείται διαρκώς πάνω στη μοτοσικλέτα. Μάλιστα ο τρόπος οδήγησης είναι διαφορετικός σε πολλές περιπτώσεις, κάτι που πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη.

Στην Aprilia σκέφτηκαν να δημιουργήσουν αεροδυναμικά στοιχεία στην αγωνιστική φόρμα του αναβάτη τα οποία θα είναι αποσπώμενα για να ταιριάξουν σε διάφορες περιπτώσεις αναβατών, πιστών και μοτοσικλετών. Παράλληλα, αυτά τα επιπρόσθετα αεροδυναμικά θα παίζουν και το ρόλο προστατευτικών κερδίζοντας με αυτόν τον τρόπο και μεγαλύτερη ασφάλεια σε περίπτωση πτώσης. Μένει να δούμε πότε θα δούμε αυτήν την πρωτότυπη δημιουργία της Aprilia στις πίστες του MotoGP.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Aprilia MotoGP 2023: Υψηλές προσδοκίες (+video)
Aprilia RSV4 XTrenta: Τεχνολογία MotoGP, 230 ίπποι και 165 κιλά
MotoGP: Αυτή είναι η πρώτη δορυφορική ομάδα της Aprilia (+video)

Advertisement