Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Αυστραλίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις

Ελλάδα 10:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

MotoGP Αυστραλίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις

NEWSMOTO

MotoGP Αυστραλίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις

NEWSMOTO

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP επιστρέφει στην Αυστραλία και την θρυλική πίστα του Philip Island.

Advertisement
Advertisement

Έπειτα από τρεις συνεχόμενους αγώνες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP σε Ισπανία, Ιαπωνία και Ταϊλάνδη οι ομάδες συνεχίζουν το ταξίδι τους εκτός Ευρώπης με επόμενο προορισμό την Αυστραλία. Στην πίστα του Philip Island πραγματοποιείται ο 18ος γύρος ενός πρωταθλήματος το οποίο πλέον έχει «πάρει φωτιά» έπειτα από τα τελευταία αποτελέσματα σε Ιαπωνία και Ταϊλάνδη.

Το MotoGP έχει να επισκεφτεί την Αυστραλία από το 2019 και όλοι οι αναβάτες ανυπομονούν να οδηγήσουν ξανά στην γρήγορη και αγαπημένη πίστα. Ο καιρός αναμένεται να παίξει και πάλι σημαντικό ρόλο καθώς περιμένουμε βροχερό τριήμερο, με την μάχη για τον τίτλο να έχει ανάψει για τα καλά. Πλέον οι δύο βασικοί διεκδικητές του πρωταθλήματος βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής καθώς μόλις 2 βαθμοί τους χωρίζουν και ουσιαστικά το πρωτάθλημα αρχίζει από την αρχή στο Philip Island.

Advertisement
Advertisement

Στην Ταϊλάνδη είχαμε την μέχρι τώρα σημαντικότερη στιγμή του πρωταθλήματος με τον Fabio Quartararo να τερματίζει εκτός βαθμών και τον Pecco Bagnaia να ανεβαίνει στο βάθρο. Ο αναβάτης της Yamaha στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος έχει μαζέψει πολύ λίγους βαθμούς σε αντίθεση με τον αντίπαλό του στην Ducati ο οποίος έχει σαρώσει τις νίκες. Αυτό έχει φέρει τον Bagnaia σε απόσταση 2 βαθμών από τον Γάλλο και όλα πλέον είναι ανοιχτά για την επικράτηση.

Advertisement

Ανάμεσα στα σημαντικότερα νέα πριν το Grand Prix της Αυστραλία είναι η ανακοίνωση ότι δεν θα πάρει μέρος στον αγώνα ο Taka Nakagami ο οποίος ταλαιπωρείται ακόμα από τραυματισμό στο χέρι. Από την άλλη, εκείνος που θα έχει στραμμένα τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του αναμένεται να είναι ο Jack Miller ο οποίος προέρχεται από νίκη στην Ιαπωνία, βάθρο στην Ταϊλάνδη και έναν… γάμο πριν τον αγώνα της πατρίδας του.

Advertisement

Η γρήγορη πίστα του Philip Island

Η πίστα του Philip Island βρίσκεται σε ένα μικρό νησί Νότια της Μελβούρνης και κουβαλάει μεγάλη ιστορία. Οι πρώτοι αγώνες πραγματοποιήθηκαν εκεί τη δεκαετία του 1920 και μέχρι το 1960 ήταν ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς των μοτοσικλετιστών στην Αυστραλία. Από το 1997 βρίσκεται ανελλιπώς στο καλεντάρι του MotoGP και αποτελεί μια από τις αγαπημένες πίστες όλων των αναβατών. Η πίστα έχει μήκος 4,4 χιλιόμετρα και συνοδεύεται από 12 στροφές, επτά αριστερές και πέντε δεξιές. Το φάρδος της πίστας είναι 13 μέτρα, ενώ η μεγαλύτερη ευθεία είναι 900 μέτρα.

Advertisement

Προβλέψεις GP Αυστραλίας

Το Philip Island είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία του Fabio Quartararo να συνέλθει και να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα. Η πίστα ταιριάζει στην Yamaha και ο Γάλλος είναι ανάμεσα στα φαβορί για τη νίκη. Για τη νίκη επίσης θα παλέψουν οι αναβάτες της Ducati με πρώτο και καλύτερο τον Jack Miller. Ο Αυστραλός μέσα στην πατρίδα του έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη η οποία ίσως του δώσει ώθηση να παλέψει και για τον τίτλο. Αουτσάιντερ για τη νίκη είναι ο Marc Marquez ο οποίος έχει επιστρέψει δυναμικά στην Repsol Honda και ίσως τον δούμε να διαπρέπει στην Αυστραλία.

Στη μάχη του βάθρου θα είναι σίγουρα οι Pecco Bagnaia και Aleix Espargaro, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε τον Maverick Vinales και τους αναβάτες της Pramac Racing να πρωταγωνιστούν. Αν υπάρχει βροχή τη μέρα του αγώνα καλό είναι να έχουμε τα μάτια μας στραμμένα στον Migeul Oliveira!

Πρόγραμμα GP Αυστραλίας

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου

01:55 MotoGP Ελεύθερες Δοκιμές 1
06:10 MotoGP Ελεύθερες Δοκιμές 2

Σάββατο 15 Οκτωβρίου

01:55 MotoGP Ελεύθερες Δοκιμές 3
05:30 MotoGP Ελεύθερες Δοκιμές 4
06:10 MotoGP Κατατακτήριες Δοκιμές 1
06:35 MotoGP κατατακτήριες Δοκιμές 2

Κυριακή 16 Οκτωβρίου

03:00 Moto3 Αγώνας
04:20 Moto2 Αγώνας
06:00 MotoGP Αγώνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Με Ινδία και Καζακστάν το αγωνιστικό ημερολόγιο MotoGP 2023
MotoGP Ταϊλάνδης: Αδιάβροχος Oliveira πήρε τη νίκη στο Buriram
MotoGP: Το αγόρι με τα τατουάζ