Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP: All-in από την Aprilia, πήρε και τον Μπεζέκι

Ελλάδα 0:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

MotoGP: All-in από την Aprilia, πήρε και τον Μπεζέκι

NEWSMOTO

MotoGP: All-in από την Aprilia, πήρε και τον Μπεζέκι

NEWSMOTO

Ο Μάρκο Μπεζέκι είναι ο δεύτερος αναβάτης της εργοστασιακής Aprilia δίπλα στον Χόρχε Μαρτίν.

Advertisement
Advertisement

Μετά το μεγάλο μπαμ που έκανε ο Χόρχε Μαρτίν αφήνοντας την Ducati για την Aprilia και η KTM με τους Βινιάλες και Μπαστιανίνι, Σκυτάλη πήρε ξανά η Aprilia να ανακοινώσει ακόμα έναν πρωτοκλασάτο αναβάτη στο ρόστερ της.

Το 2025 λοιπόν, στο πλευρό του Χόρχε Μαρτίν στην εργοστασιακή ομάδα της Aprilia, θα αγωνιστεί ο Μάρκο Μπεζέκι. Ο Ιταλός αναβάτης της Ducati αποφάσισε να εγκαταλείψει την ομάδα του μέντορά του Βαλεντίνο Ρόσι και να μετακομίσει στην Aprilia με εργοστασιακή μοτοσικλέτα.

Η συμφωνία είναι για δύο χρόνια και ο Μπεζέκι θα είναι ο πρώτο Ιταλός αναβάτης που θα οδηγήσει για την ιταλική ομάδα από το Νοάλε. Η Aprilia λοιπόν δημιουργεί μια σπουδαία ομάδα με δύο από τους πιο ταλαντούχους αναβάτες του grid και στοχεύει ξεκάθαρα στις νίκες και τους τίτλους. Η μοτοσικλέτα έχει αποδείξει ότι είναι ανταγωνιστική και με τους κατάλληλους αναβάτες ίσως την δούμε να τα βάζει στα ίσια με την Ducati.

Advertisement
Advertisement

Ο Μάσιμο Ρίβολα, CEO της Aprilia Racing, δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για τη συμφωνία με τον Μπεζέκι. «Καλωσορίζουμε ένα από τα καλύτερα ταλέντα της Ιταλίας, που έχει αποδείξει την αξία του με εντυπωσιακές επιδόσεις και νίκες. Ο Ιταλός αναβάτης μαζί με την ιταλική μοτοσικλέτα είναι συναρπαστικό αλλά ακόμα περισσότερο με το δίδυμο αναβατών που σχηματίζει με τον Μαρτίν».

Ο Μπεζέκι πέρυσι είχε κάνει μια συγκλονιστική χρονιά παλεύοντας για τον τίτλο στα ίσια με τους Μαρτίν και Μπανάια. Ο Ιταλός φέτος δεν έχει τις ίδιες επιδόσεις με την παλαιότερη Ducati που είχε στα χέρια του, που είναι ένας ισχυρός λόγος που τον έκαναν να αλλάξει κατασκευαστή και να πάει στην Aprilia.