Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Αμερικής: Πρόγραμμα και προβλέψεις

Ελλάδα 22:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Αμερικής: Πρόγραμμα και προβλέψεις

NEWSMOTO

MotoGP Αμερικής: Πρόγραμμα και προβλέψεις

NEWSMOTO

Στις ΗΠΑ συνεχίζεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP και την εντυπωσιακή πίστα COTA στο Τέξας.

Advertisement
Advertisement

Μετά από μια διακοπή τριών εβδομάδων λόγω της ματαίωσης του Grand Prix της Αργεντινής, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP επιστρέφει δυναμικά στην εντυπωσιακή πίστα Circuit of the Americas στο Τέξας των ΗΠΑ. Ο 3ος γύρος του θεσμού αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς ότι έχουμε δει μέχρι στιγμής σε Κατάρ και Πορτογαλία μας προϊδεάζουν για μια συναρπαστική συνέχεια.

Όλα τα βλέμματα στο Τέξας θα είναι στραμμένα πάνω στον Μαρκ Μάρκεθ κυρίως γιατί ο Ισπανός επιστρέφει σε μια από τις αγαπημένες του πίστες έχοντας στα χέρια του πλέον μια ανταγωνιστική μοτοσικλέτα.

Ο Μάρκεθ στους πρώτους αγώνες της χρονιάς έδειξε ότι γρήγορα έχει βρει τον τρόπο να είναι ανταγωνιστικός με την Gresini Ducati και μάλιστα στον Αγώνα Sprint της Πορτογαλίας κατάφερε να ανέβει μετά από καιρό στο βάθρο. Η COTA είναι μια από τις καλύτερες πίστες για τον Μάρκεθ, κάτι που σημαίνει ότι θα αποτελέσει απειλή για τους υπόλοιπους αναβάτες της Ducati.

Advertisement
Advertisement

Στη βαθμολογία του πρωταθλήματος ο Χόρχε Μαρτίν είναι εκείνος που φιγουράρει στην πρώτη θέση. Ο Ισπανός έχει ξεκινήσει τη χρονιά ιδανικά με νίκη στο Πορτιμάο έχοντας βάλει ήδη δύσκολα στον μεγάλο του αντίπαλο Πέκο Μπανάια ο οποίος βρίσκεται μόλις στην 4η θέση της βαθμολογίας μετά την πτώση του στην Πορτογαλία.

Το μεγάλο νέο που μεσολάβησε είναι η ανανέωση της συνεργασίας για ακόμα δύο χρόνια μεταξύ Yamaha και Φάμπιο Κουαρταραρό. Οι δύο πλευρές συνεχίζουν μαζί με στόχο ο Γάλλος να βοηθήσει το ιαπωνικό εργοστάσιο να επιστρέψουν στις νίκες.

Ακόμα ένα σημαντικό νέο στο δρόμο για την Αμερική ήταν η ανακοίνωσε της Liberty Media (Formula 1) ότι εξαγόρασε το MotoGP και την Dorna. Μάλιστα στη διάρκεια του Grand Prix της Αμερικής θα δοθεί ξεχωριστή Συνέντευξη Τύπου για να παρουσιαστεί αναλυτικά αυτή η αλλαγή στο MotoGP.

Προβλέψεις MotoGP Αμερικής

Advertisement

Εκτός από τον Μαρκ Μάρκεθ που πρέπει λόγω ιστορίας να θεωρηθεί φαβορί για τη νίκη στην Αμερική, είναι βέβαιο ότι ξανά οι αναβάτες της Ducati θα είναι ανταγωνιστικοί στην COTA. Ο Πέκο Μπανάια θέλει να επιστρέψει στα καλά αποτελέσματα και η νίκη είναι μέσα στις δυνατότητές του.

Το ίδιο συμβαίνει και για τον Χόρχε Μαρτίν ο οποίος δεν θα αφήσει καμία ευκαιρία να πάει χαμένη. Ενδιαφέρον θα έχει η απόδοση των KTM και ιδιαίτερα του Μπραντ Μπίντερ ο οποίος βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, ενώ και ο εκπληκτικός rookie Πέδρο Ακόστα φαίνεται πως είναι επικίνδυνος σε κάθε πίστα.

Advertisement

Ο Μάβερικ Βινιάλες θα είναι μέσα στη μάχη του βάθρου καθώς βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ενώ ερωτηματικό θα βάλουμε στον Άλεξ Ρινς με την Yamaha ο οποίος κέρδισε τον περσινό αγώνα οδηγώντας την προβληματική Honda. Για το βάθρο στο Sprint θα επιλέξω Μάρκεθ-Μπίντερ-Μαρτίν και για το Grand Prix θα επιλέξω Μαρτίν-Μάρκεθ-Μπανάια.

Πρόγραμμα MotoGP Αμερικής

Παρασκευή 12 Απριλίου

18:45 – Ελεύθερες Δοκιμές 1
23:00 – Ελεύθερες Δοκιμές

Advertisement

Σάββατο 13 Απριλίου

18:10 – Ελεύθερες Δοκιμές 2
18:50 – Κατατακτήριες Δοκιμές 1
19:15 – Κατατακτήριες Δοκιμές 2
23:00 – Αγώνας Sprint

Κυριακή 14 Απριλίου

19:00 – Αγώνας Moto3
20:15 – Αγώνας Moto2
22:00 – Αγώνας MotoGP