Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Αμερικής: «Top Gun» νίκη για τον Μάβερικ Βινιάλες στον καλύτερο φετινό αγώνα

Ελλάδα 21:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Αμερικής: «Top Gun» νίκη για τον Μάβερικ Βινιάλες στον καλύτερο φετινό αγώνα

NEWSMOTO

MotoGP Αμερικής: «Top Gun» νίκη για τον Μάβερικ Βινιάλες στον καλύτερο φετινό αγώνα

NEWSMOTO

Ο Μάβερικ Βινιάλες πήρε μια πειστική νίκη την Αμερική παρά το γεγονός ότι στον πρώτο γύρο ήταν 11ος!

Advertisement
Advertisement

Οι πρώτοι δέκα γύροι του MotoGP της Αμερικής στην πίστα COTA ήταν οι καλύτεροι που έχουμε δει φέτος. Έξι αναβάτες – οι Ακόστα, Μάρκεθ, Μπανάια, Μπαστιανίνι, Μίλερ και Βινιάλες – είχαν τα κέφια τους και σε κάθε στροφή δεν είχαν πρόβλημα να περάσουν ο ένας τον άλλον ενθουσιάζοντας κοινό.

Μεγάλος νικητής του αγώνα στο Τέξας ήταν ο Μάβερικ Βινιάλες. Ο αναβάτης της Aprilia έκανε πολύ κακή εκκίνηση και στον πρώτο γύρο βρέθηκε μόλις στην 11η θέση. Γνωρίζοντας όμως ότι έχει δυνατό ρυθμό, αποφάσισε να παραμείνει ψύχραιμος και να κάνει τον αγώνα του.

Σταδιακά πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και 6 γύρους πριν το τέλος πέρασε στην πρώτη θέση. Αμέσως έφτιαξε μια διαφορά ασφαλείας και κατάφερε τελικά να φτάσει στην πρώτη του φετινή νίκη. Pole position, νίκη στον Αγώνα Sprint και νίκη στο Grand Prix αποδεικνύουν την κυριαρχία του Ισπανού στην Αμερική.

Advertisement
Advertisement

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο αποδεδειγμένα πλέον πρωτοκλασάτος Πέδρο Ακόστα. Ο νεαρός Ισπανός της GasGas Tech3 Red Bull πραγματικά οδήγησε σαν να είναι χρόνια στη μεγάλη κατηγορία και χωρίς κανένα λάθος πάλεψε στα ίσια με τους κορυφαίους. Ο μόνος που δεν μπόρεσε να αντισταθεί ήταν ο Βινιάλες, αλλά η δεύτερη θέση είναι πολύ σημαντική για τον Ακόστα.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Ένεα Μπαστιανίνι με την εργοστασιακή Ducati. Ο Ιταλός στο δεύτερο μισό του αγώνα έδειξε να έχει πολύ καλό ρυθμό και κατάφερε με υπομονή να περάσει τους Μπανάια και Μαρτίν. Στο τέλος ανταμείφθηκε με ακόμα ένα βάθρο και την 3η θέση στη βαθμολογία.

Πολύ μεγάλη εμφάνιση έκανε ο Μαρκ Μάρκεθ με την Gresini Ducati. Ο Ισπανός ήταν στη μάχη της νίκης από τον πρώτο γύρο και έκανε μερικές πολύ εντυπωσιακές προσπεράσεις που θύμισαν τον παλιό καλό του εαυτό. Μόλις όμως πήρε την πρωτοπορία και στην προσπάθειά του να φτιάξει μια διαφορά σημείωσε πτώση η οποία τον άφησε εκτός αγώνα.

Advertisement

Στην 4η θέση τερμάτισε τελικά ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Χόρχε Μαρτίν. Ο Ισπανός αύξησε ελαφρώς τη διαφορά του στη βαθμολογία, κάνοντας έναν μυαλωμένο αγώνα στην Αμερική. Στην 5η θέση έμεινε ο Πέκο Μπανάια και την εξάδα έκλεισε ο Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο.

Επόμενος αγώνας σε δύο εβδομάδες (26-28 Απριλίου) στην πίστα Χερέθ της Ισπανίας.

Advertisement

Αποτελέσματα Αγώνα

Βαθμολογία Πρωταθλήματος