Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Αργεντινής: Μάγος Bezzecchi κέρδισε χορεύοντας στη βροχή

Ελλάδα 14:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

MotoGP Αργεντινής: Μάγος Bezzecchi κέρδισε χορεύοντας στη βροχή

NEWSMOTO

MotoGP Αργεντινής: Μάγος Bezzecchi κέρδισε χορεύοντας στη βροχή

NEWSMOTO

Ιστορική νίκη για τον μαθητή του Valentino Rossi, Marco Bezzecchi στο Termas de Rio Hondo.

Advertisement
Advertisement

Η βροχή δεν έκανε τη χάρη στους φίλους που επισκέφτηκαν την πίστα Termas de Rio Hondo στην Αργεντινή να δουν έναν στεγνό αγώνα MotoGP, ωστόσο οι αναβάτες φρόντισαν να τους ανταμείψουν με έναν ακόμα συναρπαστικό αγώνα. Μεγάλος πρωταγωνιστής του Grand Prix της Αργεντινής ήταν με διαφορά ο εκπληκτικός Marco Bezzecchi.

Ο μαθητής του Valentino Rossi οδήγησε με μαγικό τρόπο στην βρεγμένη πίστα και δεν άφησε σε κανέναν περιθώριο να τον αμφισβητήσει φτιάχνοντας μια διαφορά που έφτασε κάποια στιγμή τα 7 δευτερόλεπτα από το δεύτερο. Στο τέλος έφερε την Ducati της Mooney VR46 σε μια άνετη νίκη. Αυτή είναι η πρώτη νίκη του Bezzecchi στη μεγάλη κατηγορία, η πρώτη νίκη της ομάδας του Rossi και η πρώτη νίκη της Ducati στην πίστα Termas de Rio Hondo. Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι ο Ιταλός ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Advertisement
Advertisement

Ο μεγάλος χαμένος του αγώνα ήταν ο πρωταθλητής Pecco Bagnaia. Ο Ιταλός στο ξεκίνημα του αγώνα έμεινε σταθερά στην 3η θέση και διαχειρίστηκε πολύ καλά τον ρυθμό του. Στους τελευταίους γύρους αποφάσισε να περάσει στη 2η θέση με μια όμορφη κίνηση και όλα έδειχναν ότι θα έπαιρνε το βάθρο. Ένα λάθος όμως τον οδήγησε σε πτώση με αποτέλεσμα να χάσει πολύτιμους βαθμούς. Ο Ιταλός κατάφερε να συνεχίσει τον αγώνα, αλλά τελικά τερμάτισε στην 16η θέση.

Advertisement

Πολύ δυνατό αγώνα πραγματοποίησε ο Johann Zarco με την Pramac Ducati. Ο Γάλλος στο δεύτερο μισό ήταν με διαφορά ο ταχύτερος αναβάτης στην πίστα και περνώντας διαδοχικά όποιον αναβάτη υπήρχε μπροστά του έφτασε τελικά σε μια πανάξια δεύτερη θέση. Πίσω του, το βάθρο συμπλήρωσε ο Alex Marquez με την Gresini Racing Ducati ο οποίος επίσης έκανε εξαιρετικό αγώνα και κατάφερε να πάρει το πρώτο βάθρο με την Ducati στο MotoGP.

Advertisement

Εξαιρετική ήταν η προσπάθεια του Fabio Quartararo με την Yamaha ο οποίος μετά από μια επαφή με τον Taka Nakagami στο ξεκίνημα του αγώνα κατάφερε, από την τελευταία θέση να ανέβει μέχρι την 7η θέση. Την καλή ημέρα της Yamaha συμπλήρωσε η 4η θέση του αναγεννημένου Franco Morbidelli. Στην 5η θέση ήταν ο Jorge Martin, ενώ πρώτη KTM ήταν εκείνη του Jack Miller στην 6η θέση και πρώτη Honda του Alex Rins στην 9η θέση.

Advertisement

Πτώση στο ξεκίνημα του αγώνα σημείωσε ο νικητής του αγώνα Sprint, Brad Binder, ενώ δεν εκκίνησε τον αγώνα ο Joan Mir λόγω τραυματισμού στον αγώνα του Σαββάτου. Επόμενος αγώνας σε δύο εβδομάδες, την Κυριακή του Πάσχα, στην πίστα COTA του Τέξας στην Αμερική.

Αποτελέσματα αγώνα

Βαθμολογία Πρωταθλήματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP Αργεντινής Sprint: Απίστευτη νίκη του Binder
MotoGP Αργεντινής: Pole position για τον Marquez… τον Alex
Το OnlyFans εισβάλει στο MotoGP