Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Γαλλίας: Ο Μαρτίν έκανε το 2/2 στο Le Mans, απίθανη κίνηση και βάθρο για τον Μάρκεθ

Ελλάδα 12:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Γαλλίας: Ο Μαρτίν έκανε το 2/2 στο Le Mans, απίθανη κίνηση και βάθρο για τον Μάρκεθ

NEWSMOTO

MotoGP Γαλλίας: Ο Μαρτίν έκανε το 2/2 στο Le Mans, απίθανη κίνηση και βάθρο για τον Μάρκεθ

NEWSMOTO

Ο «Martinator» αναδείχθηκε ως ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο γαλλικό Grand Prix, κατακτώντας τη νίκη και στον κύριο αγώνα. Τρομερός ξανά ο Μάρκεθ που προσπέρασε στο τέλος τον Μπανάια για τη 2η θέση.

Advertisement
Advertisement

Ο αποφασισμένος Χόρχε Μαρτίν φεύγει από το Le Mans με το απόλυτο των βαθμών και ως πρωτοπόρος του MotoGP με διαφορά, καθώς νίκησε και τον κύριο αγώνα του Σαββατοκύριακου με μία εκπληκτική προσπέραση στον Πέκο Μπανάια.

Ο Μαρκ Μάρκεθ τερμάτισε ξανά 2ος, χάρη σε μία απίθανη κίνηση στον τελευταίο γύρο, αφήνοντας πίσω του τον Ιταλό πρωταθλητή.

Ο αγώνας

Advertisement
Advertisement

Ο Μπανάια έφυγε εκπληκτικά από τη γραμμή της εκκίνησης, κερδίζοντας την πρωτοπορία. Ο Μαρτίν προσπάθησε για δύο στροφές να το παλέψει, αλλά τελικά, ο Ιταλός επικράτησε και έμεινε μπροστά.

Πιο πίσω, ο Μαρκ Μάρκεθ έκανε όπως και χθες τρομερή εκκίνηση και μέσα σε δύο γύρους είχε ανέβει από τη θέση 13 στην 7η. Πιο μπροστά, ο Εσπαργκαρό είχε ανέβει 3ος και ο Μάβερικ Βινιάλες είχε πέσει 5ος, ενώ στην 4η θέση έτρεχε ο Φάμπιο Ντι Τζιαντόνιο.

Η πρώτη πτώση του αγώνα ήρθε στον 3ο γύρο, όταν ο Πέδρο Ακόστα πλήρωσε μία παράτολμη κίνηση και βρέθηκε εκτός. Έναν γύρο μετά, ο Μάρκο Μπεζέκι έπεσε ξανά -όπως και στο Sprint– με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει.

Advertisement

Ο Μάρκεθ είχε εξαιρετικό ρυθμό και κατάφερε μέσα σε 6 γύρους να έχει ανέβει 6ος και να απειλεί την Aprilia του Βινιάλες. Λίγο πιο μπροστά, ο Ντι Τζιαντόνιο έκανε την κίνηση που έχτιζε πολλή ώρα στον Εσπαργκαρό και ανέβηκε στις θέσεις του βάθρου.

Ο Ισπανός της Aprilia έχασε εντελώς τον ρυθμό του και έναν γύρο μετά, τον προσπέρασε τόσο ο teammate του, Βινιάλες όσο και ο Μάρκεθ. Ο αγώνας πήγε από το κακό στο χειρότερο για τον Εσπαργκαρό, όταν η τολμηρή κίνηση του Μπαστιανίνι τον έστειλε αναγκαστικά σε έξοδο διαφυγής, με αποτέλεσμα να πέσει 8ος.

Advertisement

Τελικά, ο Ιταλός δέχθηκε ποινή long lap και συνεπώς έπεσε στην 9η θέση. Ταυτόχρονα, ο Μάρκεθ εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος του Βινιάλες και κέρδισε την 4η θέση.

Με 11 γύρους να απομένουν, η μάχη μεταξύ του Ισπανού της Gresini και του Ντι Τζιαντόνιο μαγνήτισε τα βλέμματα, με τον Ιταλό να κάνει ένα σημαντικό λάθος που επέτρεψε στον Μάρκεθ να ανέβει στις θέσεις του βάθρου και στον Βινιάλες να τον προσπεράσει.

10 γύρους πριν το τέλος, όλοι στράφηκαν στην κορυφή, όπου ο Μαρτίν πίεζε τον Μπανάια. Ο Ισπανός επιτέθηκε δύο γύρους μετά, αλλά ο πρωταθλητής είχε ξανά την απάντηση. Εν τω μεταξύ, από την μάχη κέρδιζε ο Μάρκεθ, μειώνοντας τη διαφορά.

Advertisement

Ο αναβάτης της Pramac έκανε την αποφασιστική του επίθεση με 7 γύρους να απομένουν, αυτή τη φορά κρατώντας την πρωτοπορία. Τρεις γύρους πριν το τέλος, ενώ ο Μαρτίν έκανε διαχείριση μέχρι τότε, άνοιξε λίγο τη γραμμή του, προσκαλώντας την επίθεση του Μπανάια.

Εν τέλει, ο Ισπανός κρατήθηκε μπροστά, με την εργοστασιακή Ducati και τη Gresini πίσω του να παραμονεύουν. Τα φώτα έκλεψε όμως ο Μάρκεθ στο τέλος, αφού με μία εκπληκτική κίνηση στον Μπανάια, έκλεψε τη 2η θέση από τον Ιταλό.

Με τον Μαρτίν να παίρνει τη δεύτερη νίκη του στη σεζόν και τον Μάρκεθ να τερματίζει προ του Μπανάια, ο αναβάτης της Gresini σκαρφάλωσε στην 3η θέση της κατάταξης, ενώ αυτός της Pramac έχει ανοίξει μία βιώσιμη διαφορά στην κορυφή.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα του MotogGP Γαλλίας: