NEWSMOTO

MotoGP Γαλλίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις

Ελλάδα 13:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Γαλλίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις

NEWSMOTO

MotoGP Γαλλίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις

NEWSMOTO

Στην ιστορική πίστα του Λε Μαν συνεχίζεται η δράση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP.

Advertisement
Advertisement

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP επιστρέφει σε μια ακόμα ιστορική πίστα το αγωνιστικό τριήμερο 10-12 Μαΐου. Στην πίστα του Λε Μαν πραγματοποιείται ο 5ος γύρος του πρωταθλήματος και έπειτα από τις εκπληκτικές μάχες στην Ισπανία, το θερμόμετρο έχει ανάβει κατακόρυφα.

Ιδιαίτερα στο Grand Prix της Κυριακής στη Χερέθ είχαμε μια μάχη από τα παλιά με τον Μαρκ Μάρκεθ να τα βάζει στα ίσια με τον πρωταθλητή Πέκο Μπανάια. Το θέαμα ήταν εκπληκτικό και όλες οι προσπάθειες ήταν στο όριο αφήνοντας στο τέλος τον Ισπανό στη 2η θέση και τον Ιταλό με τη νίκη. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την πτώση του Χόρχε Μαρτίν από την πρώτη θέση στον αγώνα, ανακάτεψαν λίγο την τράπουλα.

Στη βαθμολογία, ο Μαρτίν εξακολουθεί να είναι πρώτος, ωστόσο έχει πλέον πίσω του τον Πέκο Μπανάια σε απόσταση 17 βαθμών. Στην 3η θέση έχει ανέβει ο Ένεα Μπαστιανίνι ακολουθούμενος από τον εκπληκτικό rookie Πέδρο Ακόστα, τον Μάβερικ Βινιάλες και τον Μαρκ Μάρκεθ.

Advertisement
Advertisement

Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, είχαμε και πολλά νέα που αφορούν γενικά το MotoGP. Σίγουρα εκείνο που μονοπώλησε το ενδιαφέρον από τη Χερέθ μέχρι το Λε Μαν είναι οι αλλαγές στους τεχνικούς κανονισμούς που θα ισχύσουν από το 2027. Πλέον οι κινητήρες μικραίνουν από τα 1.000 κ.εκ. στα 850 κ.εκ. απαγορεύονται οι συσκευές χαμηλώματος, μειώνονται τα αεροδυναμικά, μειώνονται οι διαθέσιμοι κινητήρες ανά αναβάτη και μειώνεται το καύσιμο στα ρεζερβουάρ.

Ακόμα ένα σημαντικό νέο είναι η αναβολή του Grand Prix του Καζακστάν. Το καινούριο event του MotoGP είχε προγραμματιστεί για τα μέσα Ιουνίου, ωστόσο οι πρόσφατες καταστροφές από τις πλημμύρες έβαλε φρένο τόσο στην ολοκλήρωση της πίστας Sokol International Racetrack όσο και στη γενικότερη οργάνωση του αγώνα. Το Grand Prix του Καζακστάν θα πραγματοποιηθεί αργότερα στη σεζόν.

Προβλέψεις MotoGP Γαλλίας

Το Λε Μαν ανέκαθεν μας επιφυλάσσει συναρπαστικούς αγώνες με τον καιρό να παίζει καθοριστικό ρόλο σε πολλές περιπτώσεις. Σίγουρα οι Μαρτίν και Μπανάια έρχονται στη Γαλλία σε εξαιρετική κατάσταση, έτοιμοι να κατακτήσουν τις πρώτες θέσεις. Η νίκη είναι ανοιχτή και για τους δύο, με τον Ισπανό να έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα. Άλλωστε γνωρίζει καλά και εκείνος ότι λάθη όπως εκείνο στη Χερέθ απαγορεύεται να επαναληφθούν αν θέλει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

Advertisement

Στη μάχη της νίκης αναμένεται να επιστρέψει πάλι ο Μάβερικ Βινιάλες καθώς το Λε Μανς είναι μια πίστα που ταιριάζει στη μοτοσικλέτα της Aprilia. Στο κόλπο του βάθρου αναμένεται να είναι επίσης οι Μαρκ Μάρκεθ και Μάρκο Μπεζέκι, ενώ οι Γάλλοι του grid, Φάμπιο Κουαρταραρό και Γιόχαν Ζάρκο φέτος δεν αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν.

Πρόγραμμα MotoGP Γαλλίας

Παρασκευή 10 Μαΐου

Advertisement

11:45 – Ελεύθερες Δοκιμές 1
16:00 – Ελεύθερες Δοκιμές

Σάββατο 11 Μαΐου

11:10 – Ελεύθερες Δοκιμές 2
11:50 – Κατατακτήριες Δοκιμές 1
12:15 – Κατατακτήριες Δοκιμές 2
16:00 – Αγώνας Sprint

Advertisement

Κυριακή 12 Μαΐου

12:00 – Αγώνας Moto3
13:15 – Αγώνας Moto2
15:00 – Αγώνας MotoGP