Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP ΗΠΑ: Τυφώνας Rins σάρωσε το Τέξας

Ελλάδα 10:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

MotoGP ΗΠΑ: Τυφώνας Rins σάρωσε το Τέξας

NEWSMOTO

MotoGP ΗΠΑ: Τυφώνας Rins σάρωσε το Τέξας

NEWSMOTO

Ο Alex Rins πήρε μια αναπάντεχη νίκη στο Τέξας οδηγώντας τέλεια την υποδεέστερη Honda.

Advertisement
Advertisement

Στη σύγχρονη εποχή του MotoGP είναι πολύ δύσκολο, σχεδόν αδύνατο, να κερδίσει μια υποδεέστερη μοτοσικλέτα. Στην Αμερική ο απίθανος Alex Rins τους τρέλανε όλους και κατάφερε να δώσει τέλος σε αυτόν τον μύθο κερδίζοντας το Grand Prix των ΗΠΑ με την σαφώς πιο αδύναμη LCR Honda.

Ο Ισπανός ξεκίνησε καλά τον αγώνα και έμεινε στη δεύτερη θέση κοντά στον Pecco Bagnaia ο οποίος οδήγησε την κούρσα. Ο Rins πίεσε όσο μπορούσε τον πρωταθλητή της Ducati και τον οδήγησε σε λάθος με αποτέλεσμα περισσότερο από το μισό αγώνα να μείνει μόνο στην κορυφή. Διαχειρίστηκε άψογα τη διαφορά του από τον δεύτερο και τελικά έφτασε σε μια απίστευτη νίκη.

Advertisement
Advertisement

Αυτή είναι η πρώτη νίκη του Rins με την Honda και η πρώτη νίκη αναβάτη της Honda εκτός από τον Marc Marquez από το 2018. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Luca Marini με την Mooney VR46 Ducati. Ο αδερφός του Valentino Rossi οδήγησε αλάνθαστα, έκανε ίσως το καλύτερο αγώνα του από τότε που βρέθηκε στη μεγάλη κατηγορία και ανταμείφθηκε με το πρώτο του κανονικό βάθρο (είχε βρεθεί στην πρώτη τριάδα στον αγώνα Sprint της Αργεντινής).

Advertisement

Οδηγώντας τη Yamaha για μια ακόμα φορά πάνω από το όριο, ο Fabio Quartararo κατάφερε να πάρει την 3η θέση στην COTA. Ο Γάλλος έκανε καλή εκκίνηση και γρήγορα βρέθηκε ανάμεσα στους πρώτους. Κράτησε όσο μπορούσε τον Marini πίσω του, αλλά δεν άντεξε και υποχώρησε στην 3η θέση ανεβαίνοντας παρόλα αυτά στο βάθρο για πρώτη φορά φέτος.

Advertisement

Αδιαμφισβήτητα η μεγαλύτερη στιγμή του αγώνα ήταν η πτώση του Pecco Bagnaia από την πρώτη θέση. Ο Ιταλός της Ducati είχε πάρει την πρωτοπορία από νωρίς και έδειχνε έτοιμος να πάρει ακόμα μια νίκη μετά τον αγώνα Sprint. Παρόλα αυτά, δεν άντεξε την πίεση του Rins και έκανε το λάθος χάνοντας για μια ακόμα φορά πολύτιμους βαθμούς.

Advertisement

Πρώτος στη βαθμολογία μετά και τον αγώνα της Αμερικής παρέμεινε ο Marco Bezzecchi ο οποίος έκανε μυαλωμένο αγώνα και τερμάτισε στην 6η θέση. Μπροστά του είχε τον αποφασισμένο Miguel Oliveira και τον εντυπωσιακό Maverick Vinales με τις Aprilia, με τον Ισπανό να δείχνει φοβερό ρυθμό στο δεύτερο μισό του αγώνα.

Επόμενος αγώνας σε δύο εβδομάδες (28-30 Απριλίου) στην πίστα Jerez της Ισπανίας.

Αποτελέσματα Αγώνα.

Βαθμολογία Πρωταθλήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP ΗΠΑ: Διαστημικός Bagnaia πήρε την pole στο Τέξας
MotoGP ΗΠΑ: Πρόγραμμα και προβλέψεις
Βοήθεια από το NBA ζητάει το MotoGP