Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Ισπανίας QP: Το ψιλοβρόχι έφερε τον Εσπαργκαρό στην pole

Ελλάδα 21:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

MotoGP Ισπανίας QP: Το ψιλοβρόχι έφερε τον Εσπαργκαρό στην pole

NEWSMOTO

MotoGP Ισπανίας QP: Το ψιλοβρόχι έφερε τον Εσπαργκαρό στην pole

NEWSMOTO

Ο Αλέιξ Εσπαργκαρό πήρε την pole position στη Χερέθ φέρνοντας την Aprilia στην κορυφή.

Advertisement
Advertisement

Ο καιρός έφερε τα πάνω κάτω στις κατατακτήριες της Χερέθ καθώς μια μικρή βροχή λίγο πριν ξεκινήσει το Q2 ανακάτεψε την τράπουλα. Μεγάλος κερδισμένος ήταν ο Αλέιξ Εσπαργκαρό με την εργοστασιακή Aprilia ο οποίος πήρε την πρώτη του pole position για το 2023 έχοντας μαζί του στην πρώτη σειρά εκκίνησης τους Τζακ Μίλερ και Χόρχε Μαρτίν.

Μόλις ολοκληρώθηκε το Q1 από το οποίο προκρίθηκαν οι Πέκο Μπανάια και Μπράντ Μπίντερ στο Q2, ξεκίνησαν να πέφτουν ψιχάλες στην ισπανική πίστα. Αυτό δημιούργησε αναστάτωση στα paddock και οι περισσότεροι περίμεναν να σταματήσει η βροχή για να βγουν με σλικ ελαστικά για τις κρίσιμες κατατακτήριες. Τελικά η βροχή άργησε να σταματήσει και οι πρώτοι γύροι έγιναν με βρόχινα ελαστικά καθώς υπήρχαν σημεία στην άσφαλτο που η πίστα δεν είχε στεγνώσει καλά.

Advertisement
Advertisement

Όσο περνούσε η ώρα η πίστα γινόταν όλο και καλύτερη με αποτέλεσμα τα τελευταία πέντε λεπτά να γίνει πραγματικός χαμός. Ο Αλέιξ Εσπαργκαρό με την εργοστασιακή Aprilia υπολόγισε τέλεια την τελευταία του προσπάθεια και με χρόνο 1:37.216 πήρε την pole position. Πίσω από τον Ισπανό βρέθηκε ο master αυτών των συνθηκών, Τζακ Μίλερ με την KTM και ο Χόρχε Μαρτίν με την Pramac Ducati έκλεισε την πρώτη τριάδα.

Advertisement

Από τη δεύτερη σειρά της εκκίνησης θα εκκινήσουν τον αγώνα Sprint οι Μπράντ Μπίντερ με τη δεύτερη εργοστασιακή KTM, Πέκο Μπανάια με την Ducati και Ντάνι Πεντρόζα επίσης με KTM, με τον βετεράνο Ισπανό να κλέβει την παράσταση. Λίγο πιο πίσω στη δεκάδα βρέθηκαν οι Μιγκέλ Ολιβέιρα, Γιόχαν Ζάρκο και Λούκα Μαρίνι, ενώ η δεκάδα έκλεισε από τον Μάβερικ Βινιάλες.

Advertisement

Πολύ δύσκολο έργο θα έχουν στον αγώνα Sprint αλλά και στον αγώνα της Κυριακής οι Μάρκο Μπεζέκι (πρωτοπόρος της βαθμολογίας) και Φάμπιο Κουαρταράρο (Yamaha) που θα εκκινήσουν τους αγώνες από την 13η και 16η θέση, ενώ πολύ πίσω έμεινε και ο νικητής του Τέξας Άλεξ Ρίνς στην 18η θέση.

Ο αγώνας Sprint πραγματοποιείται το Σάββατο στις 16:00 στην πίστα της Χερέθ.

Advertisement

Αποτελέσματα Κατατακτηρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP Ισπανίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις
Η Warner Bros ετοιμάζει blockbuster ταινία για το MotoGP
Βόμβα: Που θα γίνει η πίστα MotoGP;