Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Ιταλίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις

Ελλάδα 12:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Ιταλίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις

NEWSMOTO

MotoGP Ιταλίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις

NEWSMOTO

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP συνεχίζεται στους λόφους της Τοσκάνης και την ονειρεμένη πίστα του Μουτζέλο.

Advertisement
Advertisement

Χωρίς να πάρουν ανάσα από το εκρηκτικό αγωνιστικό τριήμερο της Βαρκελώνης, ομάδες και αναβάτες του MotoGP ταξιδεύουν προς την Τοσκάνη της Ιταλίας για το Ιταλικό Grand Prix. Στο μαγευτικό τοπίο της κεντρικής Ιταλίας βρίσκεται η πίστα του Μουτζέλο που θα φιλοξενήσει τον 7ο γύρο του πρωταθλήματος.

Η Καταλονία πριν από μερικές ημέρες μας επιφύλασσε για μια ακόμα φορά σπουδαίο θέαμα από όλους τους πρωταγωνιστές. Οι κορυφαίοι διεκδικητές της νίκης και πάλι ήταν οι ίδιοι με τους Χόρχε Μαρτίν, Πέκο Μπανάια και Μαρκ Μάρκεθ να έχουν τον πρώτο λόγο και να παλεύουν για τη νίκη.

Το πάρτι όμως, τουλάχιστον στον Αγώνα Sprint τους χάλασε ο Αλέιξ Εσπαργκαρό ο οποίος λίγες ώρες πριν είχε ανακοινώσει ότι αποσύρεται από τους αγώνες. Η θέση του Ισπανού μένει λοιπόν κενή για το 2025 και ήδη οι μνηστήρες άρχισαν να προσεγγίζουν την εργοστασιακή ομάδα της Aprilia.

Advertisement
Advertisement

Τα σενάρια μεταγραφών είναι και πάλι πολλά με τις τελευταίες φήμες να φέρνουν τον Ένεα Μπαστιανίνι στην Aprilia. Τη θέση του Ιταλού διεκδικούν στα ίσια οι Μαρτίν και Μάρκεθ, κάτι που σημαίνει ότι θα ανοίξει μια ακόμα θέση είτε στην Pramac, είτε στην Gresini.

Ένα ακόμα νέο πριν την έναρξη του Ιταλικού Grand Prix είναι ότι ματαιώθηκε το MotoGP της Ινδίας. Τη θέση του θα πάρει το Grand Prix του Καζακστάν που είχε αναβληθεί νωρίτερα και τελικά θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Προβλέψεις MotoGP Ιταλίας

Το Μουτζέλο συνήθως είναι υπόθεση των Ιταλών αναβατών. Μπροστά σε ένα παθιασμένο κοινό, ο Πέκο Μπανάια και ο Ένεα Μπαστιανίνι θα προσπαθήσουν να χαρίσουν στην Ducati τη νίκη. Ο Μπανάια έχει τον πρώτο λόγο καθώς προέρχεται από τη νίκη στη Βαρκελώνη, αλλά ο Μπαστιανίνι από την άλλη έχει πολλά να αποδείξει.

Advertisement

Με μια καλύτερη θέση στις κατατακτήριες ο Μαρκ Μάρκεθ έχει μεγάλες πιθανότητες για την πρώτη του νίκη με την Ducati, ενώ φαβορί πρέπει να θεωρείται ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Χόρχε Μαρτίν. Στο κόλπο του βάθρου δεν αποκλείεται να δούμε και τους υπόλοιπους Ιταλούς, Μάρκο Μπεζέκι και Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο, ενώ Aprilia και KTM θα είναι κοντά στη μάχη του βάθρου.

Πρόγραμμα MotoGP Ιταλίας

Παρασκευή 31 Μαΐου

Advertisement

11:45 – Ελεύθερες Δοκιμές 1
16:00 – Ελεύθερες Δοκιμές

Σάββατο 1 Ιουνίου

11:10 – Ελεύθερες Δοκιμές 2
11:50 – Κατατακτήριες Δοκιμές 1
12:15 – Κατατακτήριες Δοκιμές 2
16:00 – Αγώνας Sprint

Advertisement

Κυριακή 2 Ιουνίου

12:00 – Αγώνας Moto3
13:15 – Αγώνας Moto2
15:00 – Αγώνας MotoGP