Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Καταλονίας: Επιστροφή στις νίκες για τον Μπανάια

Ελλάδα 10:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Καταλονίας: Επιστροφή στις νίκες για τον Μπανάια

NEWSMOTO

MotoGP Καταλονίας: Επιστροφή στις νίκες για τον Μπανάια

NEWSMOTO

Ο Πέκο Μπανάια απάντησε με μια εμφατική εμφάνιση στη Βαρκελώνη κερδίζοντας τον αγώνα μπροστά από τον Μαρτίν.

Advertisement
Advertisement

Ακόμα έναν δραματικό αγώνα μας χάρισαν οι αναβάτες του MotoGP στη Βαρκελώνη. Μετά την αποτυχία του Σαββάτου στον Αγώνα Sprint, ο Πέκο Μπανάια δεν είχε περιθώρια για λάθος και έκανε αυτό που ένας πρωταθλητής ξέρει να κάνει καλύτερα – δηλαδή να απαντήσει με μια νίκη.

Ο Μπανάια έκανε έναν τρομερό αγώνα στρατηγικής και έχοντας πολύ καλή πληροφόρηση από την ομάδα του αποφάσισε στο ξεκίνημα του αγώνα να μην πιέσει πολύ. Διατήρησε έναν σταθερό ρυθμό μένοντας στην πρώτη τριάδα και ελέγχοντας τη διαφορά από τους πρώτους. Μόλις αντιλήφθηκε ότι ο πρώτος Μαρτίν είχε πρόβλημα με τα ελαστικά του, έδειξε την ταχύτητά του, ανεβάζοντας ρυθμό.

Πέρασε στην πρώτη θέση 6 γύρους πριν το τέλος και τελικά έφτασε σε μια πειστική νίκη. Ο Ιταλός της Ducati ανέβηκε πάλι στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και πηγαίνει στον αγώνα της πατρίδας του στο Μουτζέλο με πολύ καλή ψυχολογία.

Advertisement
Advertisement

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο εξαιρετικός Χόρχε Μαρτίν με την Pramac Ducati. Ο Ισπανός οδήγησε για το μεγαλύτερο διάστημα τον αγώνα, αλλά στους τελευταίους 8 γύρους τα ελαστικά του τον πρόδωσαν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επιτρέψει στον Μπανάια να πάρει τη νίκη διασφαλίζοντας παρόλα αυτά τους 20 βαθμούς της δεύτερης θέσης. Ο Μαρτίν παρά τη δεύτερη θέση, αύξησε τη διαφορά του στη βαθμολογία.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Μαρκ Μάρκεθ ο οποίος όπως και στον Αγώνα Sprint έκανε εκπληκτικό αγώνα και από την 14η θέση σκαρφάλωσε μέχρι την 3η θέση. Πίσω του έμεινε ο Αλέιξ Εσπαργκαρό με την Aprilia, ενώ την εξάδα έκλεισαν οι Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο και Ραούλ Φερνάντεζ. Μεγάλος χαμένος του αγώνα ήταν ο Πέδρο Ακόστα ο οποίος έπεσε από τη 2η θέση και ενώ πάλευε με τον Μαρτίν για τη νίκη.

Επόμενος αγώνας σε 7 ημέρες στο Μουτζέλο της Ιταλίας.

Advertisement

Αποτελέσματα Αγώνα

Βαθμολογία Πρωταθλήματος

Advertisement