Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Καταλονίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις

Ελλάδα 12:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Καταλονίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις

NEWSMOTO

MotoGP Καταλονίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις

NEWSMOTO

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP συνεχίζεται το τριήμερο 24-26 Μαΐου στη Βαρκελώνη.

Advertisement
Advertisement

Η ευρωπαϊκή περιοδεία του MotoGP μπαίνει στην πιο σημαντική της περίοδο καθώς τις επόμενες εβδομάδες έχουμε τους πιο χαρακτηριστικούς αγώνες της χρονιάς. Η αρχή γίνεται το αγωνιστικό τριήμερο 24-26 Μαΐου στην πίστα Montemelo της Βαρκελώνης όπου πραγματοποιείται το Καταλανικό Grand Prix. Έχουμε φτάσει αισίως στον 6ο γύρο του πρωταθλήματος και ήδη έχουμε παρακολουθήσει μερικούς επικούς αγώνες.

Το σημαντικότερο νέο λίγο πριν ξεκινήσει το Grand Prix της Καταλονίας είναι ότι ο Αλέιξ Εσπαργκαρό ανακοίνωσε πως θα αποσυρθεί από τους αγώνες στο τέλος του 2024. Ο Ισπανός της Aprilia τα τελευταία χρόνια γνώρισε μεγάλες επιτυχίες με το ιταλικό εργοστάσιο και πλέον είναι έτοιμος να απολαύσει τη ζωή μακριά από τις πίστες. Ο Εσπαργκαρό αφήνει κενή μια πολυπόθητη θέση στο MotoGP, αυτή της εργοστασιακής ομάδας Aprilia, την οποία σίγουρα πολλοί θα θελήσουν να αποκτήσουν.

Στο Le Mans της Γαλλίας πριν από περίπου δέκα ημέρες είχαμε ουσιαστικά ένα ξεκαθάρισμα για το ποιοι θα είναι οι πρωταγωνιστές της φετινής χρονιάς. Στο Grand Prix παρακολουθήσαμε μια επική μάχη ανάμεσα στον πρωταθλητή Πέκο Μπανάια, τον φορμαρισμένο Χόρχε Μαρτίν και τον Μαρκ Μάρκεθ. Η νίκη του Μαρτίν στο τέλος μιας μεγάλης μάχης απέδειξε ότι ο Ισπανός είναι πιο έτοιμος από ποτέ να διεκδικήσει τον τίτλο έχοντας κάνει το ιδανικό ξεκίνημα στη χρονιά.

Advertisement
Advertisement

Βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 38 βαθμούς διαφορά από το δεύτερο Μπανάια και δείχνει αυτήν τη στιγμή να έχει το πάνω χέρι στο πρωτάθλημα. Το ίδιο φορμαρισμένος είναι και ο Μαρκ Μάρκεθ ο οποίος σε κάθε αγώνα εμφανίζεται όλο και πιο γρήγορος. Ο αγώνας που έκανε στη Γαλλία ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακός αφού από τη 13η θέση κατάφερε να ανέβει εμφατικά στο βάθρο.

Εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι που είναι συναρπαστικό, μεγάλη κουβέντα εξακολουθεί να γίνεται για τις μετακινήσεις αναβατών που θα έχουμε το 2025. Μέχρι τώρα όλα παραμένουν ανοιχτά με τους βασικούς πρωταγωνιστές, Μαρτίν, Μπαστιανίνι και Μάρκεθ να φλερτάρουν με τη δεύτερη εργοστασιακή μοτοσικλέτα της Ducati. Τα σενάρια είναι πολλά όπως εκείνο του Μπαστιανίνι να πηγαίνει στην Aprilia και του Μάρκεθ να ανεβαίνει στην Pramac, ωστόσο ακόμα δεν έχουμε καμία επίσημη θέση.

Ακόμα ένα νέο που μεσολάβησε είναι οι ιδιωτικές δοκιμές που έκαναν στο Μουτζέλο της Ιταλίας οι ομάδες των Honda και Yamaha. Όλοι οι εργοστασιακοί αναβάτες μαζί με τους αναβάτες δοκιμών είχαν μια μέρα στη διάθεσή τους να δοκιμάσουν νέα εξαρτήματα και ρυθμίσεις προκειμένου να ετοιμαστούν καλύτερα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Προβλέψεις MotoGP Καταλονίας

Advertisement

Η Βαρκελώνη θα γίνει το σκηνικό ακόμα μιας παράστασης από τους πρωταγωνιστές του τελευταίου αγώνα. Στο Μοντμελό οι Μαρτίν, Μπανάια και Μάρκεθ αναμένεται να παλέψουν ξανά για τη νίκη με τον Μάρκεθ ίσως να έχει ένα μικρό προβάδισμα. Ίσως, να ήρθε η ώρα για την πρώτη νίκη του Ισπανού της Gresini Ducati.

Οι αναβάτες της Aprilia και ειδικά ο Μάβερικ Βινιάλες θα επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις και δεν αποκλείεται μαζί με τον Αλέιξ Εσπαργκαρό να βρεθούν στη μάχη της νίκης. Στο κόλπο αναμένεται να είναι και ο Ένεα Μπαστιανίνι ο οποίος πρέπει να αποδείξει ότι αξίζει μια θέση στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati.

Advertisement

Επιτέλους, οι αναβάτες της KTM πρέπει να δείξουν κάτι καλό και η Βαρκελώνη ίσως να είναι το κατάλληλο έδαφος. Ο Μπραντ Μπίντερ έχει πάρει την κατιούσα στους τελευταίους αγώνες και πρέπει να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις άμεσα. Από την άλλη, ο Πέδρο Ακόστα αναμένεται ξανά να κάνει μαγικά που ίσως του χαρίσουν μια θέση στο βάθρο.

Πρόγραμμα MotoGP Καταλονίας

Παρασκευή 24 Μαΐου

11:45 – Ελεύθερες Δοκιμές 1
16:00 – Ελεύθερες Δοκιμές

Advertisement

Σάββατο 23 Μαΐου

11:10 – Ελεύθερες Δοκιμές 2
11:50 – Κατατακτήριες Δοκιμές 1
12:15 – Κατατακτήριες Δοκιμές 2
16:00 – Αγώνας Sprint

Κυριακή 24 Μαΐου

12:00 – Αγώνας Moto3
13:15 – Αγώνας Moto2
15:00 – Αγώνας MotoGP