Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Μαλαισίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις

Ελλάδα 16:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Μαλαισίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις

NEWSMOTO

MotoGP Μαλαισίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις

NEWSMOTO

Το προτελευταίο Grand Prix της χρονιάς πραγματοποιείται στην πίστα Sepang της Μαλαισίας το τριήμερο 21-23 Οκτωβρίου.

Advertisement
Advertisement

Μπήκαμε στην τελική ευθεία πλέον του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP καθώς απομένουν μόλις δύο Grand Prix για να ολοκληρωθεί το φετινό πρωτάθλημα. Ο προτελευταίος αγώνας πραγματοποιείται στην πίστα Sepang της Μαλαισίας και όλα είναι ανοιχτά πλέον για την κατάκτηση του τίτλου. Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου μπορεί να έχουμε τη στέψη του πρωταθλητή ή να παραταθεί η αγωνία για τον τελευταίο γύρο στη Βαλένθια της Ισπανίας.

Τα πράγματα πήραν μια πολύ διαφορετική τροπή από ότι περιμέναμε στο GP της Αυστραλίας με τον μέχρι εκείνη τη στιγμή πρωτοπόρο της βαθμολογίας Fabio Quartararo να εγκαταλείπει τον αγώνα. Αυτή η εξέλιξη σε συνδυασμό με την 3η θέση του Pecco Bagnaia, έφερε ανατροπή στην κορυφή της βαθμολογίας με τον Ιταλό της Ducati να παίρνει πλέον τα ηνία. Ο Bagnaia πηγαίνει στην Μαλαισία με 14 βαθμούς διαφορά από τον Quartararo και 27 βαθμούς από τον Aleix Espargaro και το κυριότερο, την ψυχολογία με το μέρος του.

Advertisement
Advertisement

Τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα πλέον για τον Γάλλο της Yamaha ο οποίος εκτός από την παρατεταμένη αφλογιστία του στους τελευταίους αγώνες, έχει να αντιμετωπίσει και μια αρμάδα από συναθλητές του Bagnaia στην Ducati. Αν προσθέσουμε σε αυτούς και τον Marc Marquez ο οποίος έχει επιστρέψει για τα καλά, τον φορμαρισμένος Alex Rins με την Suzuki και τον Aleix Espagraro τότε μπορεί να καταλάβει κανείς ότι η υπεράσπιση του τίτλου θα είναι δύσκολη υπόθεση. Παρόλα αυτά, όπως είπε ο αδικοχαμένος Nicky Hayden, ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί σε έναν αγώνα MotoGP.

Για να εξασφαλίσει πάντως μαθηματικά την κατάκτηση του τίτλου ο Bagnaia θα πρέπει να υπάρξουν οι εξής συνθήκες:

Να κερδίσει τον αγώνα (ο Bagnaia) και ο Quartararo να τερματίσει 4ος.
Να τερματίσει 2ος και ο Quartararo να τερματίσει από την 7η θέση.
Να τερματίσει 3ος και ο Quartararo να τερματίσει από την 11η θέση.
Να τερματίσει 4ος και ο Quartararo να τερματίσει από την 14η θέση.
Να τερματίσει 5ος και ο Quartararo να μη βαθμολογηθεί.

Advertisement

Η πίστα της Sepang

Advertisement

Η Sepang International Circuit αποτελεί το στολίδι της Μαλαισίας όσον αφορά τις πίστες παγκοσμίου επιπέδου. Χτισμένη 50 χιλιόμετρα Νότια της Κουάλα Λουμπούρ, η πίστα φιλοξένησε για πρώτη φορά GP το 1999 και από τότε έχει συνδεθεί άρρηκτα με το MotoGP και τις περίφημες δοκιμές χειμώνα που συνήθως πραγματοποιούνται εκεί. Το σύμπλεγμα είναι πραγματικά τεράστιο και περιλαμβάνει γήπεδα γκολφ, εμπορικά κέντρα, αθλητικές εγκαταστάσεις, σπίτια και ξενοδοχεία.

Η πίστα έχει μήκος 5.500 μέτρα και περιλαμβάνει 15 στροφές, πέντε αριστερές και 10 δεξιές. Το μέγιστο πλάτος είναι 16 μέτρα, ενώ η μεγάλη ευθεία έχει μήκος 920 μέτρα. Η τελευταία επίσκεψη του MotoGP στη Sepang έγινε το 2019 με νικητή τον Maverick Vinales με Yamaha, ενώ τις περισσότερες νίκες έχει ο Valentino Rossi με έξι νίκες.

Προβλέψεις GP Μαλαισίας

Στο Phillip Island την περασμένη Κυριακή παρακολουθήσαμε ίσως τον πιο συναρπαστικό αγώνα της χρονιάς με πολλούς αναβάτες να εμπλέκονται στη μάχη της νίκης. Τα πράγματα αναμένεται να αλλάξουν στη Μαλαισία καθώς η πίστα είναι πιο απαιτητική στα φρένα και έχει μια μεγάλη ευθεία. Στη μάχη της νίκης θα βρεθεί σίγουρα ο Marc Marquez ο οποίος όσο περνάει ο καιρός γίνεται όλο και καλύτερος. Ο Ισπανός της Repsol Honda δεν έχει να χάσει κάτι, άρα θα τα δώσει όλα για τη νίκη.

Ακόμα ένας αναβάτης που αναμένεται να παλέψει για τη νίκη είναι ο Fabio Quartararo. Η Yamaha συνήθως δουλεύει καλά στην πίστα της Μαλαισίας και ο Γάλλος ίσως έχει την τελευταία του ευκαιρία να κάνει το κάτι παραπάνω. Τα περιθώρια έχουν στενέψει και η νίκη είναι μονόδρομος. Στο «κόλπο» της νίκης θα είναι και ο Jack Miller μαζί με τους αναβάτες της Pramac, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε τον Enea Bastianini. Για το βάθρο θα δώσουν μάχη οι Pecco Bagnaia (θα είναι πιο προσεκτικός σκεπτόμενος τον τίτλο), Aleix Espargaro και Maverick Vinales, ενώ ίσως δούμε ξανά τον Alex Rins ανταγωνιστικό.

Πρόγραμμα GP Μαλαισίας

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου

05:50 MotoGP Ελεύθερες Δοκιμές 1
10:05 MotoGP Ελεύθερες Δοκιμές 2

Σάββατο 22 Οκτωβρίου

05:50 MotoGP Ελεύθερες Δοκιμές 3
09:25 MotoGP Ελεύθερες Δοκιμές 4
10:05 MotoGP Κατατακτήριες Δοκιμές 1
10:30 MotoGP κατατακτήριες Δοκιμές 2

Κυριακή 23 Οκτωβρίου

07:00 Moto3 Αγώνας
08:20 Moto2 Αγώνας
10:00 MotoGP Αγώνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP Αυστραλίας: Επική νίκη Rins, πρώτος στη βαθμολογία ο Bagnaia
Με Ινδία και Καζακστάν το αγωνιστικό ημερολόγιο MotoGP 2023
MotoGP: Το αγόρι με τα τατουάζ